Scolari weerspreekt 'domme beweringen' van Van Gaal

Reacties

Luiz Felipe Scolari is furieus dat er wordt beweerd dat zijn team is bevoordeeld door de FIFA en dat Brazilië kan 'kiezen' tegen wie het speelt in de achtste finale. De bondscoach van het gastland haalt daarmee onder meer stevig uit naar Louis van Gaal, die zich zondag kritisch uitliet over de toernooiplanning.

Scolari weerspreekt 'domme beweringen' van Van Gaal

De laatste duels in Groep B, die van Oranje, worden vanavond om 18.00 uur afgewerkt. De landen uit Groep A, waaronder Brazilië, komen pas om 22.00 uur in actie en weten dan de eindstand in Groep A al. Die volgorde wekte verbazing bij onder meer Van Gaal, omdat de wedstrijden uit Groep A hiervoor altijd eerder werden afgewerkt dan die uit Groep B.

'Mensen die beweren dat wij onze tegenstander kunnen kiezen, zijn dom of hebben kwade bedoelingen', reageerde Scolari, die het met Brazilië om 22.00 uur opneemt tegen het al uitgeschakelde Kameroen. 'Wij hebben niets te kiezen. Wij moeten gewoon winnen om ervoor te zorgen dat we de volgende ronde bereiken.'

Respectloos
De suggestie dat zijn elftal wellicht niet voor de volle winst zou gaan, is volgens Scolari volslagen belachelijk. 'Bovendien is het respectloos. Niet alleen voor ons, maar ook voor Kameroen', vervolgde hij. Scolari bevestigde dat hij tegen Kameroen dezelfde elf namen in het veld stuurt als in het openingsduel met Kroatië. Het houdt in dat Hulk terugkeert in de basis, wat ten koste gaat van Ramires.

Brazilië (vier punten) is bij een zege of een gelijkspel verzekerd van een plek bij de laatste zestien. Bij een nederlaag tegen het puntloze Kameroen zijn de Goddelijke Kanaries afhankelijk van het resultaat bij Kroatië (drie punten) tegen Mexico (vier).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.