Schweinsteiger verruilt Man Utd voor Amerikaans avontuur

Reacties

Johan Kappelhof, John Goossens en Michael de Leeuw krijgen bij Chicago Fire gezelschap van Bastian Schweinsteiger. Als de medische keuring en visumaanvraag geen problemen opleveren, tekent de Duitser volgende week voor één jaar. Schweinsteiger komt over van Manchester United.

Schweinsteiger verruilt Man Utd voor Amerikaans avontuur

Zo is er voor de 32-jarige middenvelder eindelijk een einde gekomen aan zijn uitzichtloze situatie bij Manchester United. In het kielzog van Louis van Gaal trok Schweinsteiger in de zomer van 2015 naar Old Trafford. Daar kwam hij onder José Mourinho dit seizoen echter amper aan de bak. The Special One liet de routinier in totaal 134 minuten spelen.

De voormalige sterkhouder van Bayern München zou bij Chicago zo'n tachtig duizend euro per week gaan verdienen. Schweinsteiger laat in een statement bij The Chicago Tribune weten blij te zijn met de nieuwe uitdaging. 'Ik geloof in dit project. Tijdens mijn loopbaan heb ik altijd gezocht naar kansen bij clubs waar ik voor een positieve impuls kan zorgen.'

Schweinsteiger moet het uithangbord worden van Chicago. De Duitser werd met Bayern liefst acht keer landskampioen en won met de topclub bovendien de Champions League. Met Die Mannschaft kroonde Schweinsteiger zich in 2014 tot wereldkampioen. Bij United bleef het bij een oogst van twee bekerzeges. Vorig seizoen wonnen The Mancunians de FA Cup, terwijl United onlangs in de League Cup-finale te sterk was voor Southampton.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.