Schuurs verkoos losse Overmars-aanpak boven Liverpool-miljoenen en PSV-iconen

Reacties

Perr Schuurs is misschien wel de meest besproken Ajacied van dit moment. Voor VI PRO dook verslaggever Stef de Bont in de roots van de twintigjarige verdediger. Wat vooral duidelijk wordt, is dat de Limburger altijd zijn eigen pad kiest.

Schuurs verkoos losse Overmars-aanpak boven Liverpool-miljoenen en PSV-iconen
© Pro Shots

Als talentvolle spits bij het plaatselijke FC Ria negeert Schuurs jarenlang de scouts van Roda JC en Fortuna Sittard. En in de lente van 2018 trekt hij tot veler verbazing naar Amsterdam. Schuurs is dan aanvoerder bij Fortuna Sittard en kan overal in Europa tekenen. In het voortraject gaat hij op stage bij Liverpool en kan de talentvolle verdediger met één krabbel miljonair worden. De Limburger blijft liever nog even in Nederland. Geld is nooit een drijfveer geweest.

Een logische vervolgstap is FC Utrecht of anders FC Groningen, clubs die hem al langer volgen. Maar in 2017, als de internationale clubs hem op de radar hebben, melden PSV en Ajax zich ook.

Eerst wordt hij uitgenodigd in Eindhoven. Na een uitgebreide rondleiding volgt een gesprek met technisch manager Marcel Brands en trainer Phillip Cocu. Er ligt een mooi ontwikkelplan. Tijdens het gesprek komt de ene na de andere vedette binnenlopen. De oud-Fortunezen Mark van Bommel, Kevin Hofland en Ruud Hesp schudden hem de hand. 'Perr, jij komt ook bij PSV spelen? Wat leuk om te horen', klinkt het. De tiener is enthousiast, maar moet dan nog naar Amsterdam.

In de hoofdstad wacht enkel directeur voetbalzaken Marc Overmars, die hem bij binnenkomst een luxe broodje aanbiedt. 'Zo, Perr, vertel eens, wie is in jouw ogen een goede speler in de Eerste Divisie?', vraagt de technisch directeur losjes. Het gesprek is informeel en er zijn geen clubiconen die toevallig binnen komen lopen. Waar moeder Monique vanwege de reisafstand nog stiekem hoopt op PSV, kiest Perr op gevoel voor Ajax. De losse benadering past hem wel.

Lees op VI PRO het hele verhaal over de ambitieuze jongen uit Limburg, die met dank aan de pasta van zijn moeder en de bucketlist van zijn vader altijd komt bovendrijven.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.