Schrik in Spanje: deel tribune stort in bij duel Deportivo la Coruña

Reacties

Fans van Deportivo la Coruña zijn woensdagavond met de schrik vrij gekomen toen in de extra tijd van de uitwedstrijd tegen Zamora (0-1) een deel van de ribune instortte. Terwijl de supporters uit blijdschap de winnende goal van Alberto Quiles vierden, ging het mis.

Schrik in Spanje: deel tribune stort in bij duel Deportivo la Coruña

In het Estadio Ruta de la Plata was de vreugde groot bij de meegereisde fans. Quiles had hen in de extra tijd de overwinning bezorgd, maar toen de supporters naar de reling renden, braken er twee rijen van de tribune af.

Volgens het dagblad La Voz de Galicia raakte geen van de gevallen fans zwaargewond. Vijf supporters moesten naar het ziekenhuis, één van hen liep een gebroken been op. De overige supporters werden door het medische personeel van Deportivo la Coruña behandeld.

Het incident doet denken aan het voorval bij de wedstrijd in de Eredivisie tussen NEC en Vitesse, tijdens de Gelderse derby van 17 oktober. Ook daar vielen feestende supporters in het uitvak nadat een deel van de tribune instortte.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Gevallen topclub 
Deportivo la Coruña was jarenlang actief op het hoogste niveau in Spanje, maar is inmiddels afgezakt naar het derde niveau. De club pakte in 2000 nog de landstitel, won in 1995 en 2002 de Copa del Rey en was aan het begin van deze eeuw een vaste deelnemer aan de Champions League. In het huidige seizoen staan Los Herculinos eerste in Primera División RFEF Groep 1, met 46 punten uit twintig wedstrijden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.