Schrik bij Bayern na botsing Zirkzee en Neuer

Reacties

Joshua Zirkzee kan zaterdag gewoon aantreden met Bayern München. Even was er twijfel gerezen na een botsing met Manuel Neuer.

Schrik bij Bayern na botsing Zirkzee en Neuer
© Pro Shots

Bij de afsluitende partij van de laatste training van het trainingskamp in Doha sloeg de schrik Bayern om het lijf. Zirkzee kwam hard in botsing met Neuer en bleef aangeslagen liggen. De doelman had alleen oog voor de bal gehad en knalde hard tegen de Nederlandse belofte aan.

De bodycheck had gevolgen voor Zirkzee, die op de grond bleef liggen. Onder anderen teamarts Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt haastte zich het veld om zich over de jonge spits te ontfermen. Tot opluchting stond Zirkzee snel weer op en kon hij de training gewoon afmaken.

Het wegvallen zou bitter zijn geweest voor Zirkzee, die vanwege de absentie van de herstellende Robert Lewandowski zaterdag waarschijnlijk speeltijd krijgt in het oefenduel met 1. FC Nürnberg. De vriendschappelijke wedstrijd wordt in Duitsland afgewerkt.

Trainer Hansi Flick heeft het goed voor met Zirkzee en de andere beloftes die werden meegenomen naar Doha. 'We hebben ons als technische staf werkelijk voorgenomen de jonge, talentvolle spelers verder te brengen en de volgende stap te laten zetten. Mogelijk komt de komende jaren de nieuwe Thomas Müller, David Alaba of Bastian Schweinsteiger door. Dat zou ons en de club zeer goed doen.'

Een onderdeel van de ontwikkeling is speeltijd in de hoofdmacht. 'We zijn allemaal een keer voor de leeuwen gegooid', aldus Flick. 'Dat hebben we nu ook met Joshua Zirkzee gedaan. Ook al waren het maar een paar minuten. Hij heeft het zeer goed gedaan. Wat werd gevraagd heeft hij omgezet in doelpunten maken.' Zirkzee scoorde immers in zijn beide Bundesliga-optredens heel snel na zijn entree.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.