Schreuder verdedigt vroege wissel: 'Het gaat niet om Noa Lang'

Alfred Schreuder baarde donderdag opzien door Noa Lang halverwege de topper tussen Club Brugge en Union Sint-Gillis in de kleedkamer achter te laten. Toch was die keuze niet zo gek, verklaarde de trainer na het doelpuntloze gelijkspel.

Club Brugge
Club Brugge
0 - 0
Union Sint-Gillis

Net als landgenoten Ruud Vormer, Bas Dost (beiden Club Brugge) en Bart Nieuwkoop (Union) begon Lang in de basis, maar zijn wedstrijd zat er al na 45 minuten al op. De tactische omzetting van Schreuder, die direct na rust verdediger Éder Balanta in de ploeg bracht, ging ten koste van de Oranje-international. Promovendus Union bleef vervolgens overeind in het Jan Breydel Stadion (0-0) en behield daarmee de voorsprong van negen punten.

Schreuder benadrukte na afloop dat de wissel niets te maken had met het spel van Lang. 'Het gaat om het team en het team is belangrijker dan een speler', zei de 49-jarige oefenmeester op de persconferentie. 'Ik vond dat ik dit moest doen. Uit de afgelopen weken weet ik dat Noa nog niet topfit is, terwijl andere jongens alles hebben getraind en gespeeld. Ik kan er niks aan doen dat hij niet fit was.'

'Hij heeft die wedstrijden nodig, maar het was wel een topwedstrijd', vervolgde Schreuder. 'Ik kon het zo oplossen en dat heb ik gedaan. Als trainer moet ik dan gewoon mijn verantwoordelijkheid pakken. Het gaat niet om Noa Lang, maar om het elftal.'

Grote voorsprong Union
Door het gelijkspel voelt Club Brugge de hete adem van Antwerp FC in de nek. De Antwerpenaren verzamelden een puntje minder dan de regerend landskampioen, maar gaan zondag nog op bezoek bij AA Gent.