Dost en gewisselde Lang kunnen verschil niet maken in topper

Reacties

De kraker in de Pro League tussen Club Brugge en Union Sint-Gillis heeft donderdagavond geen winnaar opgeleverd. Beide ploegen kregen genoeg kansen in het Jan Breydelstadion, waar liefst vier Nederlanders aan de aftrap stonden.

Dost en gewisselde Lang kunnen verschil niet maken in topper
© Pro Shots
Club Brugge
Club Brugge
0 - 0
Union Sint-Gillis
Union Sint-Gillis

Club Brugge, waar Schreuder een basisplaats gunde aan de Nederlanders Ruud Vormer, Bas Dost en Noa Lang, kreeg via Dost na één minuut een goede kans. De voorzet van Clinton Mata belandde weliswaar achter de Nederlandse spits, maar Dost maakte er het beste van en zag zijn inzet naast gaan. Kort daarna stuitte Matej Mitrovic op de Union-defensie en in de rebound deed Eduard Sobol hetzelfde.

Luttele minuten daarna meldde ook de koploper zich voor het doel van Simon Mignolet. Topscorer Deniz Undav kreeg twee goede kansen na elkaar, maar zag toe hoe Mignolet zijn listige poging over de lat tikte. Halverwege de eerste helft bediende Undav Dante Vanzeir, maar die laatste raakte de bal verkeerd. Rechtsback Bart Nieuwkoop hoopte de afgeslagen inzet binnen te glijden, maar kwam net tekort.

Een moment van onoplettendheid van Stanley N'Soki koste Club Brugge bijna een tegengoal. Hij liet de bal onder zijn voet doorglippen waardoor Vanzeir plots oog in oog kwam te staan met Mignolet. De doelman reageerde met een snelle reflex en hield de bal met zijn voet uit het doel. Nadien ging het tempo naar beneden. In de rust greep Schreuder in: Lang kwam niet meer terug en werd vervangen door Éder Balanta.

Dost 
Na rust waren twee kleine kansjes niet besteed aan Dost en zag Hans Vanaken zijn kopbal over het Union-doel verdwijnen. De ploeg van Schreuder probeerde duidelijk de schroom van zich af te spelen en zag in Charles De Ketelaere het creatieve brein. De jonge Belg zocht Dost voortdurend en probeerde Union-keeper Anthony Moris te verschalken met een geplaatste bal in de verre hoek, maar dat werd doorzien door Moris.

Gescoord werd er niet meer en dus consolideerde Union St. Gillis de koppositie. De promovendus staat na 24 wedstrijden bovenaan met 54 behaalde punten. Club Brugge voelt de hete adem van Antwerp FC in de nek. De regerend kampioen heeft 45 punten uit 24 duels, Antwerp 44 uit 23. Zondag gaat The Great Old op bezoek bij AA Gent.

Pro League

Stand Pro League 2021/2022

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Union Sint-Gillis
34
24
5
5
78-27
+51
77
2
Club Brugge
34
21
9
4
72-37
+35
72
3
Anderlecht
34
18
10
6
72-36
+36
64
4
Antwerp
34
19
6
9
55-38
+17
63
5
Gent
34
18
8
8
56-30
+26
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.