Schreuder over Brobbey: 'Hebben hem gehaald voor de lange termijn'

Reacties

Brian Brobbey heeft van Alfred Schreuder een basisplaats gekregen voor de thuiswedstrijd van Ajax tegen Excelsior. De twintigjarige aanvaller krijgt als spits de voorkeur boven Mohammed Kudus. 

Schreuder over Brobbey: 'Hebben hem gehaald voor de lange termijn'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
7 - 1
Excelsior
Excelsior

Brobbey begon vorige week tegen FC Volendam op de bank en moest woensdagavond in de Champions League-wedstrijd tegen Napoli ook lang toekijken. Schreuder koos vanaf begin september vaak voor een variant met Kudus als spits. Brobbey wordt tegen Excelsior ondersteund door onder anderen Steven Bergwijn, Steven Berghuis en Dusan Tadic. Laatstgenoemde was geschorst tegen Napoli.

Schreuder ging voor de aftrap bij ESPN in op de concurrentiestrijd tussen Brobbey en Kudus. 'Brian is een spits die veel diep gaat. Dat speelde mee in mijn keuze om hem nu op te stellen, maar ook omdat we gewoon frisse jongens op het veld willen. We hebben nu twee wissels doorgevoerd. Dat is ook iets dat we meenemen van de afgelopen keren Champions League', verklaarde de Ajax-coach.

Hij had geen moeite met de uitspraken van Brobbey na het duel met Napoli. De spits gaf aan dat hij vond dat hij veel eerder ingebracht had moeten worden. 'Hij geeft gewoon antwoord op een vraag die gesteld wordt. Ik zou als speler ook altijd zeggen dat ik te laat gebracht word', reageerde Schreuder.

'Brian is een spits die we gehaald hebben voor de lange termijn. Met vandaag erbij heeft hij van de tien competitiewedstrijden zes keer in de basis gestaan. Hij gaat genoeg minuten krijgen, dat heb ik hem vanaf het begin voorgehouden. Dan hoef ik niet nog een keer met hem te zitten. Wie zegt dat Kudus geen echte spits is? Hij is zelf ook wel iets bijgedraaid volgens mij. Hij heeft het gewoon hartstikke goed gedaan. Hij heeft in negen wedstrijden acht keer gescoord. Volgens mij doe je het dan goed als spits.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.