Schreuder ontsnapt aan bekerfiasco na ongelukkige invalbeurt Brenet

Reacties

Alfred Schreuder is zaterdag bij zijn officiële debuut als hoofdtrainer van 1899 Hoffenheim ontsnapt aan een blamage in de eerste ronde van de strijd om de DFB-Pokal. Würzburger Kickers, dat actief is in de 3. Liga, sneuvelde pas na een strafschoppenserie.

Schreuder ontsnapt aan bekerfiasco na ongelukkige invalbeurt Brenet
Würzburger Kickers
Würzburger Kickers
ns
3 - 3
1899 Hoffenheim
1899 Hoffenheim

Schreuder heeft de zware opdracht om zich te ontfermen over de erfenis van Julian Nagelsmann, die is vertrokken naar RB Leipzig. De voormalige assistent van Erik ten Hag bij Ajax zag deze zomer onder anderen Kerem Demirbay en Nadiem Amiri vertrekken; beide steunpilaren kozen voor Bayer Leverkusen.

Hoffenheim gebruikte een beperkt deel van die inkomsten voor versterkingen. Tegen Würzburger Kickers deed Schreuder in zijn basisformatie een beroep op vier nieuwelingen: Sebastian Rudy, Steven Zuber, Vincenzo Grifo en Ilhas Bebou, al keerden Zuber en Grifo terug van een verhuurperiode en heeft ook Rudy een verleden bij Hoffenheim.

Würzburger Kickers had in de beginfase helemaal niets in te brengen, al hield doelman Eric Verstappen de thuisploeg nog lang op de been. De Nederlander moest na een klein half uur echter capituleren toen Pavel Kaderabek attent was bij een rebound en de 0-1 binnenkopte.

Schreuder pakte meteen een record: nooit eerder verstuurde een club in een eerste helft van een bekerduel zoveel succesvolle passes als Hoffenheim.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ondanks een groot overwicht lukte het Hoffenheim pas in de 54ste minuut om de score uit te breiden: Bebou was de gevierde man. Wie dacht dat het duel nu dood zou bloeden, zat er aardig naast. Via Fabio Kaufmann verkleinde Würzburger Kickers de marge en door een penalty van Albion Vrenezi stond het na 75 minuten plots gelijk. Het was de kort daarvoor ingevallen Joshua Brenet die de strafschop veroorzaakte.

Würzburger Kickers rook bloed en Hoffenheim haalde op het tandvlees de verlenging. Daarin zorgde Ádám Szalai in de 99ste minuut voor de 2-3 door de bal van dichtbij met zijn rechterknie over de lijn te werken. Het bleek geen bevrijdende goal, want de thuisploeg herstelde via Luca Pfeiffer opnieuw het evenwicht. In de noodzakelijke strafschoppenserie trok Hoffenheim nipt aan het langste eind. Pas bij de zesde beurt viel de beslissing. Eerder op de dag haalde het Bayer Leverkusen van Peter Bosz al de tweede ronde.

Bekijk hier alle uitslagen van de eerste ronde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.