Bosz leidt Leverkusen naar ruime zege, Mainz blameert zich bij debuut St. Juste

Reacties

Het Bayer Leverkusen van Peter Bosz heeft zich zaterdag niet voor schut laten zetten in de eerste ronde van het toernooi om de DFB-Pokal. Voor FC Augsburg en FSV Mainz 05 viel al wel het doek.

Bosz leidt Leverkusen naar ruime zege, Mainz blameert zich bij debuut St. Juste
Alemannia Aachen
Alemannia Aachen
1 - 4
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

Alemannia Aachen speelde begin deze eeuw nog even in de Bundesliga, maar is inmiddels al jaren actief op lagere niveaus. Thans komt de oude club van Erik Meijer uit in de Regionalliga West, oftewel de vierde afdeling. David vs Goliath-achtige confrontaties als deze kennen vaak eenzelfde spelbeeld: de underdog probeert de ruimtes klein te houden en hoopt dat de favoriet een steekje laat vallen, zodat er kan worden toegeslagen op de counter. 

Dat scenario ontrolde zich ook zaterdagmiddag. De formatie van Peter Bosz werd na een kleine twintig minuten in het zadel geholpen door Peter Hackenberg, die een eigen doelpunt produceerde uit een voorzet van Wendell. Zes minuten voor de onderbreking verdubbelde Kevin Volland de marge na een fraaie aanval met hoofdrollen voor Karim Bellarabi en Nadiem Amiri. Laatstgenoemde stond net als Kerem Demirbay, een andere zomeraankoop, in de basis, waar Daley Sinkgraven op de bank bleef.

In de tweede helft was geen kwestie van freewheelen voor Leverkusen. Via Stipe Batarilo-Cerdic deed Alemannia Aachen na 55 minuten namelijk iets terug nadat de bezoekers wel heel veel ruimte weggaven. Een sensatie bleef echter uit: Leon Bailey gooide het duel ruim een kwartier voor tijd op slot en supertalent Kai Havertz maakte er zelfs 1-4 van.

Bayer Leverkusen treft volgende week zaterdag in eigen huis promovendus SC Paderborn tijdens de eerste speelronde van de Bundesliga.

1. FC Kaiserslautern
1. FC Kaiserslautern
2 - 0
FSV Mainz 05
FSV Mainz 05

Traditiegetrouw lieten enkele Bundesliga-clubs zich ook verrassen in de eerste ronde. Voor Mainz eindigde het bekeravontuur zaterdag door met 2-0 te verliezen bij 1. FC Kaiserslautern, uitkomend in de 3. Liga. Halverwege de tweede helft vierde Jeremiah St. Juste als invaller zijn debuut bij Mainz. Vlak daarvoor was de eerste treffer van de middag gevallen, een strafschop van Manfred Starke. Met St. Juste binnen de lijnen werd het via Florian Pick 2-0. Jean-Paul Boëtius speelde de hele wedstrijd bij de Bundesliga-ploeg.

Verl
Verl
2 - 1
FC Augsburg
FC Augsburg

FC Augsburg ging af als een gieter door te verliezen bij SC Verl, dat net als Alemannia Aachen actief is in de Regionalliga West. Al in de achtste minuut moest de Bundesliga-club in de achtervolging: Marek Suchy passeerde zijn eigen doelman. Halverwege de eerste helft zette Ron Schallenberg de thuisclub zelfs op 2-0. SC Verl moest nog wel de aansluitingstreffer toestaan (een penalty van André Hahn), maar daarbij bleef het. Bij FC Augsburg ontbrak Jeffrey Gouweleeuw in de selectie.

Drochtersen / Assel
Drochtersen / Assel
0 - 5
Schalke 04
Schalke 04

Schalke 04 liet bij het debuut van de nieuwe trainer David Wagner geen steek vallen. Tegen SV Drochtersen/Assel, actief in de Regionalliga Nord, was het ook een kwestie van adel verplicht. Door treffers van Steven Skrzybski, Guido Burgstaller (twee), Daniel Caligiuri en Munir Mercan mag Schalke 04 meeloten voor de tweede ronde.

Bekijk hier alle uitslagen van de eerste ronde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayer Leverkusen
Meer over Bayer Leverkusen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.