Schreuder kiest voor drie basisdebutanten bij zwaar gehavend Ajax

Reacties

Gerónimo Rulli, Kian Fitz-Jim en Lorenzo Lucca beleven hun basisdebuut bij Ajax in de bekerwedstrijd tegen FC Den Bosch. Vanwege een grote lijst afwezigen moest trainer Alfred Schreuder flink puzzelen. Op het laatste moment is ook Edson Álvarez ziek geworden.

Schreuder kiest voor drie basisdebutanten bij zwaar gehavend Ajax
© Pro Shots
FC Den Bosch
FC Den Bosch
0 - 2
Ajax
Ajax

Rulli kwam afgelopen week voor acht miljoen euro over van Villarreal en lijkt de nieuwe eerste doelman te worden. Hij maakt tegen Den Bosch zijn eerste minuten voor Ajax. De verdediging bestaat uit Jorge Sánchez, Devyne Rensch, Calvin Bassey en Owen Wijndal; de griepgolf heeft met de afwezige Jurriën Timber een volgend slachtoffer gemaakt.

De negentienjarige Fitz-Jim deed zondag twaalf minuten mee als invaller tegen NEC (1-1) en mag zich nu vanaf de aftrap laten zien. Hij vormt een middenveld met Kenneth Taylor en Davy Klaassen. Veel meer opties zijn er niet, want Mohammed Kudus, Steven Berghuis en Álvarez zijn vanwege griepverschijnselen niet inzetbaar. Verder is Florian Grillitsch geblesseerd. Het is de vraag of Taylor volledig fit is, want hij kampte ook met de griep, maar toch begint hij net als tegen NEC in de basis. 

Ook in de voorhoede is het puzzelen, want Brian Brobbey liep afgelopen zondag een schouderblessure op. Daarom mag Lucca zich bewijzen in Den Bosch. Hij is als pinchhitter al een paar keer van waarde geweest. Steven Bergwijn is ook geveld door het griepvirus en dus niet aanwezig.

Spelers als Jorrel Hato (16), Silvano Vos (17), Olivier Aertssen, Tristan Gooijer, Jaydon Banel (allen 18) en Donny Warmerdam (21) mogen woensdagavond hopen op hun debuut als invaller. Ze behoren tot de wedstrijdselectie en beginnen op de bank. Ook Victor Jensen, terug van zijn verhuurperiode bij Rosenborg BK, zit op de bank.

Opstelling FC Den Bosch: Van der Steen, Van den Bogert, Halilovic, Ahannach, Van der Heijden, Konings, Verbeek, Van Grunsven, Mulders, Hammouti, Maas.

Opstelling Ajax: Rulli; Sánchez, Rensch, Bassey, Wijndal; Taylor, Fitz-Jim, Klaassen; Conceição, Lucca, Tadic

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.