Schreuder: 'Hier en daar nog puzzelen'

Reacties

Met een positief gevoel werkt trainer Alfred Schreuder toe naar de start van het seizoen van FC Twente, dat woensdag begint tegen FC Groningen.

Schreuder: 'Hier en daar nog puzzelen'

De Enschedese formatie heeft de nodige mutaties ondergaan, die mede zijn ingegeven door de grote financiële problemen. Maar Schreuder is optimistisch. 'We hebben een prima selectie met genoeg opties om een goed elftal samen te stellen', zegt de trainer op de clubwebsite.

In de voorbereiding heeft FC Twente in zijn ogen laten zien genoeg potentie te hebben. 'We hebben een mooi team met veel kwaliteit. Hier en daar moeten we nog puzzelen om het uiteindelijk top te laten worden. Ik denk dat we er redelijk goed voor staan.'

De nieuwkomers Bruno Uvini, Giorgos Katsikas en Michael Olaitan hebben Schreuder 'een goed gevoel' gegeven. De trainer kan woensdag nog geen beroep doen op de laatste vanwege het ontbreken van een werkvergunning.

Schreuder is voorzichtig met de Mexicaan Jesús Corona, die vanwege zijn deelname aan de strijd om de Gold Cup pas deze week aansloot. 'Corona is net een dag terug en als hij er vanmiddag na de training goed op staat, maakt hij deel uit van de selectie. Jesús kan minuten maken, maar we willen niet te veel risico met hem nemen.'

Aanvoerder
Hakim Ziyech draagt komend seizoen de aanvoerdersband bij de Tukkers. 'Hakim heeft het uitstekend ingevuld en we denken dat dit een goede stap is voor zijn ontwikkeling. Zo kan hij nog belangrijker worden voor het team', vertelt Schreuder over de middenvelder die in de voorbereiding ook al fungeerde als captain. Felipe Gutiérrez is aangewezen als tweede aanvoerder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.