Schreuder geniet van optreden van weer tot bankzitter gedegradeerde Vormer

Reacties

Ruud Vormer is terug waar hij eerder dit seizoen tot zijn ongenoegen was beland; op de bank bij Club Brugge. Trainer Alfred Schreuder liet de middenvelder daar zondag zitten.

Schreuder geniet van optreden van weer tot bankzitter gedegradeerde Vormer
© Pro Shots
Club Brugge
Club Brugge
2 - 0
Sporting Charleroi
Sporting Charleroi

De winterse wisseling van de wacht klonk Vormer als muziek in de oren. Philippe Clement had de lokroep uit Monaco niet kunnen weerstaan en daarmee was de trainer die hem tot bankzitter had gedegradeerd van het Brugse toneel verdwenen.

Onder Schreuder werd Brugs boegbeeld Vormer als basiskracht in ere hersteld. Maar het bleek geen bestendig eerherstel. Na twee keer 45 minuten tegen AA Gent (beker en competitie) moest de middenvelder zondag genoegen nemen met een rol op het tweede plan. Tegen Charleroi kwam hij helemaal niet binnen de lijnen.

Denis Odoi krijgt als verdedigende middenvelder de voorkeur van Schreuder, die niet van plan is snel weer verandering te brengen in de situatie. 'Elke wedstrijd wisselen? Dat gaan we niet proberen, nee. Maar in het voetbal moet je je plaats verdienen. Als mensen goed blijven trainen, ga ik niet snel wisselen', aldus de trainer. 'Ik heb ervaring op die positie – zelf speelde ik altijd als verdedigende middenvelder. Denis biedt ons wat we vragen. Wat we nodig hebben ook. Balans, agressiviteit.'

Schreuder ziet Vormer tot zijn genoegen ondanks diens nieuwe degradatie wel alles geven. 'Ruud was voor de wedstrijd heel erg aanwezig in de kleedkamer om de jongens op te peppen. Dat is ook wat je verlangt van je aanvoerder, als hij een keertje niet speelt. Dat is zijn rol, dat heeft-ie heel goed gedaan – we waren er ook over bezig met de staf. Ruud is niet bij de pakken neer blijven zitten. Hij was deel van het team, ook al heeft hij niet gespeeld. Dat is prachtig om te zien, dat je samen iets wil bereiken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.