Schreuder geeft tekst en uitleg bij verrassend vertrek in Zwolle

Reacties

Dick Schreuder gaat naar Spanje en trekt dus de deur bij PEC Zwolle achter zich dicht. De Barnevelder verraste de voetbalwereld dinsdagmorgen met die aankondiging. Hij geeft tekst en uitleg op de clubwebsite van de Blauwvingers.

Schreuder geeft tekst en uitleg bij verrassend vertrek in Zwolle
© Pro Shots

'Toen ik eind 2021 in Zwolle terechtkwam, stond de club er sportief niet goed voor. Maar vanaf dag één hadden we intern allemaal hetzelfde doel voor ogen. Ondanks de druk van de buitenwacht, zijn we altijd rustig gebleven en wisten we waar we mee bezig waren. Een nederlaag of een serie mindere wedstrijden veranderde daar niets aan. Dat we uiteindelijk zijn gepromoveerd is het allermooiste. Voor de supporters, sponsoren, de medewerkers natuurlijk en iedereen die betrokken is bij PEC Zwolle', steekt de ex-trainer van PEC van wal.

Nooit een goed moment
Over zijn beslissing om te gaan zegt hij het volgende: 'Ik heb veel clubs afgezegd, omdat ik niet wilde stoppen met waar we hier mee bezig waren. Voor de kans die me nu is aangeboden wil ik echter gaan. Een goed moment om te vertrekken is er nooit, maar ik wil mijn opvolger ook de kans geven vanaf de voorbereiding met dit team aan de slag te gaan. Daarom verlaat ik PEC Zwolle nu voor een nieuwe project elders.'

Ook technisch directeur Marcel Boudesteyn reageert op het afscheid van succestrainer Schreuder, die in de herfst van 2021 arriveerde, net te laat uiteindelijk om PEC nog voor degradatie te behoeden. ' Toen Dick in 2021 hier binnenkwam was er een hele duidelijke doelstelling. Zorgen dat PEC Zwolle behouden zou blijven voor de Eredivisie óf, bij degradatie, zo snel mogelijk terugkeren', begint Boudesteyn. Dat tweede is dus gelukt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Boudesteyn betreurt het vertrek van zijn trainer dan ook. 'Dick had nog een contract tot medio 2025. Die periode hadden we graag volgemaakt, maar de interesse van clubs uit binnen- en buitenland was al die tijd groot. Het siert Dick dat hij de voorbije maanden is gebleven en samen met zijn team PEC Zwolle heeft teruggebracht naar de Eredivisie. Het is ontzettend jammer dat hij ons nu gaat verlaten, maar ook dat hoort bij de voetballerij. Ik wens Dick en ook Johan (Plat, assistent-trainer die met Schreuder meegaat, red.) veel succes voor de toekomst en dank hen voor bewezen diensten.'

Schreuder werd maandag nog onderscheiden met de Rinus Michels Award voor de beste trainer van het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie voor de overtuigende wijze waarop hij PEC naar promotie naar de Eredivisie leidde. Vandaag begint PEC aan de voorbereiding, maar dat moet het voorlopig zonder hoofdtrainer doen. De verwachting is dat er op korte termijn een opvolger bekend wordt.

Bekijk hier al onze video's
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.