Schreuder gaat in op keeperszorgen Ajax: 'De vraagstelling is vrij negatief'

Reacties

Alfred Schreuder maakt zich geen grote zorgen over de bezetting onder de lat bij Ajax. De coach verwacht dat de blessure van Maarten Stekelenburg meevalt.

Schreuder gaat in op keeperszorgen Ajax: 'De vraagstelling is vrij negatief'
© Pro Shots

Vrijdagochtend werd bekend dat Stekelenburg het trainingskamp van Ajax verlaten heeft. De 39-jarige doelman liep tijdens een training een voetblessure op. Schreuder denkt dat het niet om een ernstige kwetsuur gaat. 'Ik ga er vanuit van niet, maar als zoiets gebeurt, moet je altijd een paar dagen afwachten', zei de opvolger van Erik ten Hag tijdens het persmoment vrijdagmiddag.

Daar werd Schreuder ook gevraagd naar hoe hij aankijkt tegen de opties voor de keeperspositie. Is het niet een te groot risico om met Stekelenburg, Remko Pasveer (38) en Jay Gorter (22) als de drie opties het seizoen in te gaan? 'Je weet dat nooit. De vraagstelling is vrij negatief. Ik weet wat je bedoelt, maar vorig seizoen was er ook sprake van pech met blessures', reageerde Schreuder. Niet alleen stond Stekelenburg vorig seizoen zeven maanden met een blessure aan de kant, Pasveer was door een gebroken vinger vanaf eind februari ook niet inzetbaar. Ten Hag deed toen een beroep op de inmiddels vertrokken Andre Onana. Ajax legde in maart de transfervrije Przemyslaw Tyton (nu FC Twente) vast als extra noodverband.

Schreuder rekent erop dat er komend seizoen sprake is van minder blessureproblemen bij de goalies. 'We gaan uit van het goede en als er tussendoor wat gebeurt, dan weet je dat je moet schakelen. Maar in principe gaan we er vanuit dat we aan die drie genoeg hebben', wuifde hij de zorgen weg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.