Schreuder en Castellón tegen finalist met opgeheven hoofd uit Copa del Rey

Reacties

Trainer Dick Schreuder is zondagavond met CD Castellón uitgeschakeld in de derde ronde van de Copa del Rey. De derdeklasser onder leiding van de Nederlander sleepte er razend knap een verlenging uit tegen Osasuna, de bekerfinalist van vorig seizoen. Daarin sloeg de La Liga-club echter toe.

Schreuder en Castellón tegen finalist met opgeheven hoofd uit Copa del Rey
© Pro Shots
Castellón
Castellón
nv
0 - 1
Osasuna
Osasuna

Promoveren naar La Liga is het doel voor Schreuder bij Castellón, zondag kreeg de club een kans om zichzelf te meten met een club die uitkomt op dat niveau. Het was een zware beproeving, want Osasuna kwam tot veel kansen. Keeper Brain Schwake van Castellón werd in reguliere speeltijd zevenmaal aan het werk gezet, maar door zijn reddingen sleepte Castellón er een verlenging uit tegen de nummer twaalf van La Liga.

Castellón, dat speelde met bekende namen als Haris Medunjanin, Daijiro Chirino en invaller Gervane Kastaneer, kroop naarmate de wedstrijd vorderde meer en meer uit zijn schulp en kreeg ook kansen. Het was echter Osasuna dat met zijn elfde schot op doel toesloeg. José Arnaíz dompelde de ambitieuze club van Schreuder in rouw. Hij schoot kort na het begin van de tweede helft van de verlenging laag raak.

Zo kan Schreuder zich volledig richten op de competitie, waarin het op doelsaldo bovenaan staat op het derde niveau. Alleen de kampioen is zeker van promotie naar de Segunda División, de vier teams daarachter plaatsen zich voor de play-offs.

VI trok naar Spanje om het bijzondere avontuur van Schreuder van dichtbij mee te maken.

Racing Ferrol
Racing Ferrol
1 - 2
Sevilla
Sevilla

Sevilla kroop door het oog van de naald en ontsnapte juist aan een verlenging. Tegen Racing Ferrol, de nummer twee van de Segunda División, maakte Juanlu Sánchez enkele minuten voor tijd de winnende treffer. Ferrol was knap teruggekomen tot 1-1, Manu Justo scoorde na de openingstreffer van Marcão. Nadat Fran Manzanara van Ferrol een kwartier voor tijd rood had gekregen, trok Sevilla met Lucas Ocampos in het elftal het duel alsnog naar zich toe.

Overige uitslagen en resterend programma

op de zondag in de Copa del Rey


Zo 7 jan.

Ma 8 jan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.