Schouten vraagt met primeur opnieuw de aandacht van de bondscoach

Jerdy Schouten heeft zaterdag zijn eerste doelpunt in de Serie A gemaakt. Met een fraai schot had de middenvelder een belangrijk aandeel in de comeback tegen Crotone.

Crotone
Crotone
2 - 3
Bologna
Bologna

Schouten begon bij de competitiewedstrijd in de 28ste speelronde nog op de bank en zag vanaf die positie hoe Crotone voor rust een 2-0 voorsprong nam. De voormalig Excelsior-middenvelder kwam binnen de lijnen voor de tweede helft en zorgde na de aansluitingstreffer van Adama Soumaoro voor de gelijkmaker. Zijn geplaatste schot van net buiten het strafschopgebied was niet houdbaar voor Crotone-doelman Alex Cordaz en vloog in de bovenhoek.

Voor Schouten betekende de goal een primeur. De middenvelder is bezig aan zijn tweede seizoen bij Bologna en kreeg al veel complimenten voor zijn spel, maar scoorde in 45 officiële wedstrijden voor de club nog niet. Zaterdag was het dan eindelijk raak voor Schouten.

In december gaf Frank de Boer nog een groot interview aan VI. Daarin zei hij onder meer dat Schouten op zijn radar stond. De bondscoach zag nog geen reden om de middenvelder op te roepen voor de aankomende WK-kwalificatiewedstrijden, maar zal het doelpunt van Schouten ongetwijfeld nog eens terugkijken.

Na de goal van Nederlandse makelij werd het nog mooier voor Bologna, dat met een treffer van Andreas Skov Olsen zelfs de volle buit pakte. De ploeg van Schouten en Mitchell Dijks (laatstgenoemde deed zaterdag een uur mee) staat nu tiende in de Serie A; Crotone blijft de hekkensluiter van de ranglijst.