Schouten sluit ongelukkige week in stijl af: eigen doelpunt kost Bologna zege

Reacties

Jerdy Schouten beleeft een week om snel te vergeten. De 25-jarige middenvelder ontbreekt in de voorselectie van het Nederlands elftal en maakte bij zijn werkgever Bologna ook op het veld een ongelukkige beurt.

Schouten sluit ongelukkige week in stijl af: eigen doelpunt kost Bologna zege
© Pro Shots

Bologna ging zondag op bezoek bij Spezia op jacht naar de eerste competitiezege van het seizoen. Dankzij een doelpunt van Marko Arnautovic beleefden de bezoekers een voortvarende start, maar een goal van Simone Bastoni zorgde ervoor dat beide ploegen met een gelijke stand gingen rusten.

Schouten kreeg tien minuten na de pauze onbedoeld de tweede Spezia-treffer op zijn naam. De Nederlander knikte een vrije trap in de korte hoek achter de verbouwereerde doelman Lukasz Skorupski. Met debutant Joshua Zirkzee, die na een uur binnen de lijnen kwam, knokte Bologna zich naast Spezia. Arnautovic bepaalde de eindstand met zijn tweede treffer van de dag op 2-2.

Niet in Oranje
Eerder deze week kreeg Schouten te horen dat zijn volgende interland op zich laat wachten. De voormalig speler van Telstar en Excelsior was eerder dit jaar nog de grote verrassing bij de definitieve selectie en maakte zelfs zijn debuut, maar ontbreekt dit keer in de voorselectie van bondscoach Louis van Gaal en moet wachten op een nieuwe kans.

Spelersprofiel

Schouten


Geboortedatum:
12 januari 1997
Leeftijd:
27
Geboorteplaats:
Spijkenisse
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,85 m
Gewicht:
77 kg
Huidige club:
PSV
Nationaal team:
Nederland
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.