Schorsingen Özil, Pepe en Mourinho, geen straf Ramos

De tumultueuze wedstrijd tegen Villarreal (1-1) leidde tot de nodige straffen voor Real Madrid. Sergio Ramos ontsnapte daarentegen aan een schorsing.

Schorsingen Özil, Pepe en Mourinho, geen straf Ramos

José Paradas Romero was woensdag in de ogen van Real Madrid de gebeten hond. De scheidsrechter haalde de woede op de hals van heel Real door onder andere in de slotfase een vrije trap toe te kennen aan Villarreal, dat daaruit de gelijkmaker produceerde.

Real Madrid eindigde het duel met negen man na rode kaarten voor Mesut Özil en Sergio Ramos, terwijl trainer José Mourinho en zijn assistent Rui Faria tijdens de wedstrijd naar de tribune werden gestuurd. Na afloop kreeg Pepe nog een rode kaart nadat hij in de catacomben Paradas Romero verbaal aanviel.

De Spaanse tuchtcommissie kwam tot de conclusie dat niet iedereen van Real Madrid voor een schorsing in aanmerking kwam. De eerste gele kaart voor Sergio Ramos werd geschrapt omdat Paradas Romero geen reglementaire verklaring kon geven voor de officiële waarschuwing.

Özil en Mourinho kregen een schorsing voor één duel en missen de ontmoeting met Real Sociedad. Pepe zit een wedstrijd langer op het strafbankje. De Portugese verdediger kreeg (net als assistent Faria) voor zijn gedrag twee duels aan zijn broek. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's