Schöne wacht al bijna drie maanden op zege bij Genoa

Reacties

Lasse Schöne blijft maar wachten op zijn derde competitiezege als speler van Genoa. Zondag ging het nadat de middenvelder naar de kant was gehaald mis tegen Hellas Verona. 

Schöne wacht al bijna drie maanden op zege bij Genoa
© Pro Shots
Hellas Verona
Hellas Verona
2 - 1
Genoa
Genoa

Schöne (boven op archieffoto) raakte er bij Ajax aan gewend om wedstrijden te winnen, maar bij Genoa gaat het allemaal iets anders. I Rossoblu zijn bezig aan een zeer moeizaam seizoen, wisselden al twee keer van trainer en hangen rond in de degradatiezone. Vorige week werd er gewonnen van Sassuolo (2-1), maar Schöne kwam toen niet aan spelen toe. In de laatste twee competitiewedstrijden van Genoa bleef de middenvelder van begin tot eind op de bank.

Zondag kreeg Schöne weer eens een basisplaats, in een duel dat vanwege een opmerkelijke reden een kwartier later dan gepland van start ging. Vijf minuten voor rust vierden Schöne en zijn ploeggenoten feest toen Antonio Sanabria Genoa op een 0-1 voorsprong zette. Zeven minuten in de tweede helft werd Schöne naar de kant gehaald en vervangen door nieuwkomer Valon Behrami.

Vanaf de kant zag Schöne zijn ploeg de zege uit handen geven. Na een overtreding van Cristian Romero benutte Valerio Verre een strafschop (1-1) en even later zorgde Mattia Zaccagni voor de 2-1. Genoa wist zich hier niet van te herstellen en heeft nu elf van de negentien competitiewedstrijden in dit seizoen verloren. De laatste wedstrijd die Schöne won dateert van 26 oktober, toen Genoa met de voormalig Ajacied negentig minuten binnen de lijnen met 3-1 te sterk was voor Brescia.

Bij Hellas had Sofyan Amrabat overigens weer een basisplaats; hij werd tegen Genoa kort voor tijd naar de kant gehaald. De middenvelder is bezig aan een sterk seizoen en staat in de belangstelling van meerdere Italiaanse topclubs. Dat gaat dan om een zomertransfer, want Amrabat heeft dit seizoen al voor twee teams gespeeld (Club Brugge en Hellas) en mag daardoor niet in januari al van club wisselen.

Sampdoria
Sampdoria
5 - 1
Brescia
Brescia

Fabio Quagliarella werd vorig seizoen topscorer van de Serie A, maar scoort dit seizoen minder gemakkelijk. Tegen Brescia was het wel weer eens raak: de 36-jarige Quagliarella maakte twee goals en had daarmee een behoorlijk aandeel in de riante 5-1 zege van zijn ploeg. Opvallend was dat het voor Quagliarella alweer acht maanden geleden was dat hij in eigen huis had gescoord. De drie goals die de spits eerder dit seizoen maakte waren allemaal in uitduels.

Overige uitslagen:


Zo 12 jan. 2020

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.