Schöne stijgt door Vilhena-transfer verder op lijst van honkvaste veldspelers

Reacties

Met de transfers van Jurgen Mattheij en Tonny Vilhena ondergaat de lijst van trouwste Eredivisie-veldspelers significante veranderingen.

Schöne stijgt door Vilhena-transfer verder op lijst van honkvaste veldspelers

Donderdag werd bekend dat Vilhena deze zomer Feyenoord verruilt voor FC Krasnodar. De middenvelder maakte ruim zeven jaar geleden, op 22 januari 2012, zijn debuut voor de Rotterdammers.

Mattheij beleefde nóg eerder zijn vuurdoop bij Excelsior (op 4 november 2011 welteverstaan), maar onlangs werd bekend dat de verdediger opteert voor een overgang naar Sparta Rotterdam. Daardoor laten Bram van Polen en Mark van der Maarel de concurrentie nu wel heel ver achter zich op de lijst van trouwste Eredivisie-spelers. Beide verdedigers debuteerden al in het vorige decennium voor de club waar ze nog steeds onder contract staan: respectievelijk PEC Zwolle en FC Utrecht.

Lasse Schöne en Aaron Meijers, die in 2012 werden aangetrokken door respectievelijk Ajax en ADO Den Haag, melden zich nu nadrukkelijk in de top.

Als we de keepers ook meerekenen, dan leidt Robert Zwinkels overtuigend de dans. Al in het seizoen 2005/06 kwam de doelman in actie voor ADO Den Haag, de club die hij ook niet meer verliet. Spelers die tussentijds op huurbasis een andere club hebben gediend, zijn niet meegenomen in dit klassement.

De meest honkvaste veldspelers bij Eredivisie-clubs:

Veldpeler Debuut
Bram van Polen (PEC Zwolle) 12 oktober 2007
Mark van der Maarel (FC Utrecht) 20 september 2009
Jurgen Mattheij (Excelsior) 4 november 2011*
Tonny Vilhena (Feyenoord) 22 januari 2012*
Lasse Schöne (Ajax) 12 augustus 2012
Aaron Meijers (ADO Den Haag) 12 augustus 2012
Jordens Peters (Willem II) 19 augustus 2012
Joël Veltman (Ajax) 19 augustus 2012

*Verdwijnt door transfer uit deze lijst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.