Scholes ziet verschil tussen Van Gaal en Ten Hag bij Man United

Reacties

Paul Scholes heeft zijn licht laten schijnen over de start van Erik ten Hag bij Manchester United. De inmiddels 47-jarige clublegende ziet een verschil met de aanpak van Louis van Gaal acht jaar geleden.

Scholes ziet verschil tussen Van Gaal en Ten Hag bij Man United
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
6 - 3
Manchester United
Manchester United

In het YouTube-programma The Overlap blikt Scholes in gesprek met oud-ploeggenoot Gary Neville terug op het einde van zijn spelersloopbaan. In het seizoen 2012/13 won hij met United op 38-jarige leeftijd nog één keer de landstitel onder Sir Alex Ferguson. Het is nog altijd het laatste kampioenschap van The Red Devils, die sindsdien ver wegzakten.

'We voelden toen al dat het moeilijk zou gaan worden. We wisten dat Manchester City en andere clubs eraan kwamen', zegt Scholes. Waar ging het in zijn ogen mis? 'Er kwamen nieuwe managers en die kochten gewoon slechte spelers, om eerlijk te zijn. Louis van Gaal kwam met een woord dat ik haat in het voetbal: een filosofie. Ik haat hoeveel dat woord gebruikt wordt. Ik snap dat managers met hun eigen filosofie komen, maar ik vind dat United zijn eigen filosofie moet hebben, die een manager moet respecteren', aldus Scholes.

Hij legt uit: 'Van Gaal kwam met zijn balbezit-voetbal, maar Manchester United is geen balbezit-club. Winnen was altijd belangrijker dan het veldspel. Scoren en kansen creëren was belanglijker dan oogstrelend voetbal. Ik denk dat zelfs de nieuwe manager zich daaraan gestoten heeft', analyseert hij de start van Erik ten Hag. 'Het publiek op Old Trafford wordt zenuwachtig als de keeper een verdediger binnen zijn eigen strafschopgebied aanspeelt. Daar houden ze niet van. Dat is niet de filosofie van Manchester United. Dat is de filosofie van Barcelona, Ajax of tegenwoordig Manchester City', vindt Scholes.

Hij is dan ook blij dat de speelwijze van United enigszins veranderd is. 'Ik weet niet of deze manager het bewust heeft aangepast of dat hij gewoon geluk heeft gehad, maar na de wedstrijd tegen Brentford is hij directer gaan spelen. Sommige managers zijn heel koppig. Pep Guardiola had zich niet aangepast, maar ik denk dat deze manager zich gerealiseerd heeft dat hij helemaal niet de spelers heeft om dat mee te doen. Na die Brentford-wedstrijd veranderde er iets: hij realiseerde zich dat hij het niet voor elkaar kreeg, omdat het niet past bij Manchester United.'

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
5
5
94-33
+61
89
2
Arsenal
38
26
6
6
88-43
+45
84
3
Manchester United
38
23
6
9
58-43
+15
75
4
Newcastle United
38
19
14
5
68-33
+35
71
5
Liverpool
38
19
10
9
75-47
+28
67
6
Brighton & Hove Albion
38
18
8
12
72-53
+19
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.