Schmidt vreest tot op de tanden bewapend FC Volendam

Reacties

Roger Schmidt wil de wedstrijd tegen De Graafschap in de vorige ronde van het TOTO KNVB-bekertoernooi gebruiken voor het volgende bekerduel met FC Volendam. De PSV-coach hoopt dat zijn ploeg het zichzelf niet weer zo lastig zal maken. 

Schmidt vreest tot op de tanden bewapend FC Volendam
© Pro Shots
FC Volendam
FC Volendam
0 - 2
PSV
PSV

Tegen De Graafschap won PSV moeizaam met 1-2 na onder meer een wondergoal van Donyell Malen. Na de nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie wacht nu de nummer zeven van het tweede Nederlandse voetbalniveau. 'Met FC Volendam treffen we een ploeg die we niet wekelijks in de Eredivisie aan het werk zien. Dat is voor mij één van de charmes van bekervoetbal', zo blikt Schmidt vooruit.

Met het lastige duel met De Graafschap in het achterhoofd hoopt de PSV-coach dat het in Volendam wat eenvoudiger zal gaan:  'Ik weet zeker dat zij zich tot de tanden toe zullen wapenen. In de vorige ronde deed De Graafschap dat en iedereen heeft kunnen zien dat zij het ons lastig gemaakt hebben. Mijn ploeg moet met die omstandigheden om kunnen gaan. Uiteindelijk telt maar één ding: kwalificatie voor de kwartfinale', aldus Schmidt, die na het duel met De Graafschap aangaf niet blij te zijn met het agressieve spel van de Superboeren

Het bereiken van de laatste acht zal PSV in elk geval zonder Cody Gakpo, Mario Götze en Nick Viergever moeten doen. 'Op een enkeling na is mijn ploeg hersteld van de inspanning die we tegen Sparta Rotterdam hebben moeten leveren. Na de laatste training kan ik bepalen welke spelers fit genoeg zijn voor een basisplaats', aldus Schmidt, die het afgelopen weekend flink aan de stok kreeg met arbiter Bas Nijhuis. Die ruzie krijgt mogelijk nog een staartje.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.