Schmidt voor kraker tegen PSG: 'Zullen alle middelen nodig hebben'

Reacties

De imposante zegetocht van Roger Schmidt als trainer van Benfica eindigde zondagavond met een 0-0 gelijkspel bij Vitória de Guimarães. Woensdagavond wacht de kraker tegen Paris Saint-Germain in het eigen Estadio de Luz, en Roger Schmidt heeft er zin in.

Schmidt voor kraker tegen PSG: 'Zullen alle middelen nodig hebben'
© Pro Shots
Benfica
Benfica
1 - 1
PSG
PSG

'Voor morgen hoef je niemand te motiveren. Daar moeten we voordeel uit halen door tactisch op ons best te zijn. We moeten tactisch echt op ons topniveau zijn, en zullen alle middelen nodig hebben. Ook onze supporters in het stadion. We gaan het opnemen tegen één van de beste ploegen ter wereld, maar in een wedstrijd kan alles gebeuren. Daarom is voetbal zo interessant', tekende A Bola op uit de mond van de Duitse ex-trainer van PSV op de vooruitblikkende persconferentie.

Schmidt verklapte ook dat hij geen plannen heeft om de bus te parkeren. 'Het gaat er niet om dat we meer verdedigers opstellen, maar dat we het een meer tactische wedstrijd maken en voordeel halen uit de ruimtes die ontstaan. We hebben al laten zien dat we aanvallend kunnen spelen zonder de verdediging uit het oog te verliezen: tegenstanders hebben nog niet veel kansen tegen ons gecreëerd. Al wordt dat morgen waarschijnlijk anders', toont Schmidt zich realistisch.

Zondag leed Benfica dus het eerste puntenverlies na dertien overwinningen op rij in officiële wedstrijden. Ook Europees gaat het de Portugezen voorlopig voor de wind: door overwinningen op Juventus en Maccabi Haifa staat Benfica bovenaan in zijn poule, samen met PSG.

UEFA Champions League

Stand Groep H UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Benfica
6
4
2
0
16-7
+9
14
2
PSG
6
4
2
0
16-7
+9
14
3
Juventus
6
1
0
5
9-13
-4
3
4
Maccabi Haifa
6
1
0
5
7-21
-14
3
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.