Schmidt geniet van PSV: 'Een groot compliment'

Reacties

Roger Schmidt is een zeer tevreden trainer na de knappe overwinning van PSV op Granada van donderdagavond (0-1). De Eindhovenaren zijn daarom al zeker van een ticket voor de knock-outfase van de Europa League.

Schmidt geniet van PSV: 'Een groot compliment'
© Pro Shots
Granada
Granada
0 - 1
PSV
PSV

PSV boekte tegen de nummer acht van La Liga zijn eerste zege ooit op Spaanse bodem. 'Het was een groot gevecht en geen makkelijke wedstrijd voor ons', blikte Schmidt terug bij RTL7. 'Vanaf het begin hebben we laten zien dat we wilden winnen om alles in eigen hand te houden. We speelden erg goed, vooral in balbezit. Het was heel georganiseerd. We hielden Granada ver weg van ons doel.'

Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Donyell Malen, die na uitstekend voorbereidend werk van Olivier Boscagli en Philipp Max in de 38ste minuut trefzeker was. 'Dat was een fantastische treffer', zegt Schmidt. 'Mijn spelers verdienen een groot compliment. We zijn er erg blij mee', aldus de Duitser.

Ook Pablo Rosario stond de media achteraf met een grote glimlach te woord. 'Het was een spannende slotfase, je weet dat je tot het gaatje moet gaan, maar dat is dan ook het mooie aan voetbal als je de wedstrijd toch over de streep trekt', reageert de 23-jarige middenvelder bij FOX Sports.

'Dat we door waren naar de knock-outfase hebben we tijdens de wedstrijd niet eens meegekregen op het veld. We wisten gewoon dat wij moesten winnen, maakt niet uit wat er bij de andere wedstrijd gebeurde. Uiteindelijk is het dan extra mooi dat je nu al door bent', vertelt Rosario, die zijn ploeg ziet groeien.

'Je ziet dat er een frisse ploeg staat die tot het gaatje kan gaan, maar in fases ook gewoon heel goed kan voetballen en als mannen kunnen spelen. De vorige wedstrijd tegen Granada stonden we ook met 1-0 voor, maar toen ging het fout, daar hebben we van geleerd. We hadden onszelf in een moeilijke situatie gebracht, maar in twee weken tijd draaien we het helemaal om, heerlijk.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

UEFA Europa League

Stand Groep E UEFA Europa League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
6
4
0
2
12-9
+3
12
2
Granada
6
3
2
1
6-3
+3
11
3
PAOK Saloniki
6
1
3
2
8-7
+1
6
4
Omonia Nicosia
6
1
1
4
5-12
-7
4
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.