Schmidt en Völler zetten Leverkusen op scherp

Reacties

Roger Schmidt wil woensdagavond (20.45 uur) vanaf de eerste seconde aan het thuispubliek laten merken dat er voor Bayer Leverkusen wat te halen valt tegen Atlético Madrid in de Champions League. De trainer ziet kansen tegen de verliezend finalist van vorig jaar, als de vonk overslaat op het publiek.

Schmidt en Völler zetten Leverkusen op scherp

Atlético wordt over twee wedstrijden gezien als favoriet. De kansen voor de Duitsers liggen in het thuisduel, weet Schmidt. De uitglijders die de Spaanse kampioen de laatste tijd maakte, waren allemaal op vreemde bodem. 'Ik heb er vertrouwen in dat ook wij onze kansen krijgen', sprak hij op de persconferentie voorafgaand aan het duel in de BayArena.

Schmidt zag zijn elftal slecht uit de winterstop komen, met maar één overwinning in vijf duels. En sportief directeur Rudi Völler heeft de verhoudingen flink op scherp gezet door zich openlijk te ergeren aan het spel van Die Werkself. Nota bene Augsburg-keeper Marwin Hitz maakte zaterdag gelijk (2-2) in een duel dat Leverkusen volgens hem makkelijk had kunnen winnen.

Leverkusen moet het woensdagavond stellen zonder de geblesseerde spelers Tin Jedvaj, Robbie Kruse en Lars Bender. Ömer Toprak zit een wedstrijd schorsing uit na zijn rode kaart (twee keer geel) in de laatste poulewedstrijd tegen Benfica. De return in Madrid is op dinsdag 17 maart.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.