Schmidt beducht voor Sociedad: 'We staan direct voor een grote uitdaging'

Reacties

Roger Schmidt verwacht dat PSV donderdag een lastige wedstrijd tegemoet gaat tegen Real Sociedad, de huidige nummer vier van La Liga. De trainer van de Eindhovenaren weet dat de Basken in een goede vorm steken.

Schmidt beducht voor Sociedad: 'We staan direct voor een grote uitdaging'
© Pro Shots
PSV
PSV
2 - 2
Real Sociedad
Real Sociedad

'Sociedad heeft een sterk team met veel kwaliteiten en uiteenlopende wapens. Tactisch zijn ze heel sterk. Ze spelen ook aanvallend voetbal, maar wel vanuit een georganiseerde defensie. Ze krijgen ook niet veel tegendoelpunten. We staan direct voor een uitdaging', zei Schmidt woensdag op een persconferentie.

Een favoriet voor de eerste wedstrijd van de PSV in de groepsfase van de Europa League wilde Schmidt niet aanwijzen. 'Het maakt mij ook helemaal niet uit wie de favoriet is. Wij willen gewoon winnen', aldus de Duitse trainer, die nog niet over de geblesseerde Ibrahim Sangaré kan beschikken. Aanwinst Carlos Vinícius wacht nog op zijn werkvergunning.

Schmidt hoopt met een positief gevoel te beginnen aan de groepsfase, waarin PSV naast Sociedad ook AS Monaco en Sturm Graz treft. 'Met Monaco en Sociedad ontmoeten we twee topteams in de Europa League. Het wordt zeker niet makkelijk om de groepsfase door te komen, daarom zou het mooi zijn als we donderdagavond goed van start kunnen gaan. Ons doel is om uiteindelijk ver te komen in Europa.'

PSV wacht komende zondag de topper in Eindhoven tegen Feyenoord. 'Maar de eerstvolgende wedstrijd is voor mij altijd de belangrijkste. De focus ligt volledig op het duel met Sociedad. Dat we twee topduels binnen een paar dagen hebben is niet erg. Dat willen we ook. We moeten moed tonen en geloof hebben in onze eigen krachten. We hebben sowieso de punten van de thuiswedstrijden nodig om door te gaan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.