Schlemielig Sparta-debuut voor stand-in geschorste Coremans

Een week na de knappe 3-0 zege op PSV heeft FC Utrecht ook gewonnen op bezoek bij Sparta Rotterdam. Bij de Kasteelheren werd het vooral een vervelende middag voor Ariel Harush, die een schlemielig debuut beleefde als vervanger van de geschorste Tim Coremans.

Sparta Rotterdam
1 - 2
FC Utrecht
FC Utrecht

Harush was eerste keeper van Israël voordat hij bij Sparta op de bank kwam te zitten en was dan ook vastberaden zijn kans te grijpen nu Coremans na diens onbegrijpelijke kopstoot voor vier duels is geschorst. De 31-jarige doelman begon echter zeer ongelukkig aan zijn Eredivisie-debuut. Al na zes minuten veroorzaakte hij een penalty door Jean-Christophe Bahebeck te vloeren.

Het bood de Franse spits, begin dit seizoen geveld door een knieblessure, de uitgelezen kans zijn rentree in de basis bij Utrecht te bekronen met een doelpunt. Dat deed Bahebeck ook. Harush koos de goede hoek, maar kon de strafschop niet stoppen en dus ook niet voorkomen dat de korte periode waarin hij in ieder geval is verzekerd van een basisplaats bij Sparta begon met een valse start.

Vlak voor rust leek Harush zijn fout uit de openingsfase goed te maken toen scheidsrechter Sander van der Eijk na inmenging van de VAR weer een penalty toekende na hands van Mohamed Rayhi. Dit keer stopte de Israëliër de inzet van Bahebeck, maar de VAR zag dat hij te vroeg van zijn lijn kwam. Harush kreeg geel en Utrecht kreeg nog een kans. Adam Maher maakte geen fout.

Ariel Harush stopte de tweede penalty van Jean-Christophe Bahebeck, maar de VAR zag dat de Israëliër te vroeg van zijn lijn kwam.

Het betekende een flinke streep door de rekening voor Sparta, dat de rug na de vroege tegengoal nog uitstekend had gerecht. Na twintig minuten kopte Ragnar Ache op knappe wijze de gelijkmaker tegen de touwen toen hij uit de rug wegliep van Willem Janssen en zo de eerste echte kans voor de thuisploeg benutte. Dirk Abels stond aan de basis met een voorzet op maat vanaf rechts.

Na rust moest Sparta dus weer opnieuw beginnen in de jacht op de vierde thuiszege van het seizoen. Maher toonde zich een week na zijn treffer tegen zijn oude club PSV  opnieuw belangrijk voor Utrecht door halverwege de tweede helft een kopbal van Jurgen Mattheij van de lijn te halen bij een corner. Enkele minuten later ontsnapte de middenvelder wel aan zijn tweede gele kaart, maar Van der Eijk spaarde hem.

Met elf man verdedigde Utrecht de voorsprong met de nodige moeite. Sparta zette met eerst Joël Piroe en later Lars Veldwijk als invallers een slotoffensief in. In de extra tijd was er nog de vergeefse roep om een penalty wegens vermeend hands. En dus verloor Sparta voor de zevende keer op rij van Utrecht en boekte de ploeg van John van den Brom voor het eerst sinds speelronde één weer een uitzege.