'Schlemiel' Janssen toont zich zelfkritisch na uitschakeling Leeuwinnen

Reacties

Dominique Janssen en Stefanie van der Gragt waren zaterdagavond hevig teleurgesteld na de eliminatie van de Oranje Leeuwinnen op het EK. De ongelukkige Janssen leidde het beslissende moment in tijdens de kwartfinale tegen Frankrijk.

'Schlemiel' Janssen toont zich zelfkritisch na uitschakeling Leeuwinnen
© Pro Shots

In de tweede helft van de verlenging beging Janssen een overtreding op Kadidiatou Diani, waarna Eve Perisset vanaf de strafschopstip de enige treffer van de avond maakte. 'Ik ben super teleurgesteld', zei Janssen tegen de NOS. 'Dit heeft tijd nodig om een plekje te geven. We hebben vanavond niet kunnen laten zien hoe goed we kunnen voetballen.'

'Die penalty was gewoon kut. Daar moet ik zelf ook beter opgesteld staan. De spits kwam uit mijn rug, ik had beter moeten kijken. Ik wilde de bal daarna met een sliding weg schieten, maar ik raakte haar en zij doet dat dan slim. Natuurlijk ben ik de schlemiel, maar verder was het een oké performance', aldus de verdediger.

Van der Gragt had vooraf nog hoop dat Nederland de Europese titel van 2017 kon gaan prolongeren. 'We hebben met z'n allen keihard gevochten, maar dan krijg je zo'n lullig moment tegen. Ik heb er even geen woorden voor. We hebben veel energie geleverd, maar helaas niet gescoord. We raakten ook te snel de bal kwijt, waardoor we naar achter werden gedrukt.'

De verdediger kijkt terug op een turbulent EK voor de Leeuwinnen. 'We hebben veel tegengeslagen gehad. Met Sari (van Veenendaal, red.) viel onze nummer één al snel weg en daarna nog twee meiden met covid. We hebben het daarna nog goed opgepakt, we zijn wel echt een team geworden. We hebben vanavond ook lang de nul gehouden, maar Frankrijk heeft een heel goede ploeg. Nu staan wij met lege handen', zei Van de Gragt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.