Frankrijk onttroont onmachtige Oranje Leeuwinnen na verlenging

Reacties

De Oranje Leeuwinnen kunnen hun Europese titel deze zomer niet meer prolongeren. In Rotherham bleek Frankrijk in de kwartfinale na een verlenging te sterk voor de zwoegende formatie van bondscoach Mark Parsons. Dominique Janssen leidde de beslissende strafschop in.

Frankrijk onttroont onmachtige Oranje Leeuwinnen na verlenging
© Pro Shots
Frankrijk
Frankrijk
nv
1 - 0
Nederland
Nederland

Het mocht een wonder heten dat de Oranje Leeuwinnen bij rust nog in leven waren. Frankrijk had het elftal van bondscoach Mark Parsons volledig in de greep in Rotherham in de eerste helft. De Brit had weer de beschikking over aanvoerder Vivianne Miedema, maar zij kon nauwelijks worden bereikt. En wanneer Miedema of haar aanvalspartners Victoria Pelova en Lineth Beerensteyn werden gevonden, dan zaten de Françaises er fel bovenop.

Voor het doel van Daphne van Domselaar was het druk in de eerste 45 minuten. De keepster trad een aantal keer goed op en kreeg ook hulp van de paal en Stefanie van der Gragt. Delphine Cascarino schoot na een afgeslagen corner tegen de binnenkant van de paal en Van der Gragt redde op de doellijn bij een gevaarlijke inzet van Melvin Malard. Eerder schoot Sandie Toletti in kansrijke positie wild en hoog over.

Uit de greep
Nederland vond voor rust geen enkele manier om Frankrijk van zich af te houden. De Oranje Leeuwinnen noteerden ook geen enkel schot op doel. Pas na een uur spelen moest keepster Pauline Peyraud-Magnin in actie komen. Uit een corner kopte Van der Gragt de bal in de handen van de Française. Nederland, bij wie Jill Roord na rust inviel voor Beerensteyn, wist zich in die fase beter staande te houden en kon steeds meer aan aanvallen denken.

Toch moest Van Domselaar zich ook weer onderscheiden. Uit een corner reageerde ze alert en stijlvol op een kopbal van Wendie Renard. Terwijl het duel afstevende op verlenging liet Grace Geyoro nog een grote kans onbenut. Van dichtbij kopte ze naast. De Françaises waren vlak voor tijd nog twee keer dicht bij een treffer. Van Domselaar pareerde een vlammend schot van Cascarino en had diep in de blessuretijd een ultieme redding op een late kopbal van Renard.

Beslissing
Nederland was met een verlenging nog in de race voor de halve finales, maar na ruim honderd minuten spelen viel alsnog de beslissing in Frans voordeel. Janssen trok aan de noodrem toe Diani alleen op Van Domselaar af ging. Op advies van de VAR bestudeerde scheidsrechter Ivana Martincic de beelden en legde de bal op de stip. Eve Perisset velde vervolgens het vonnis over de Leeuwinnen. Parsons hoopte met extra aanvaller Romee Leuchter nog op een slotoffensief, maar Frankrijk bleef simpel overeind in het restant van de verlenging.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.