Schlemiel Dybala haalt zijn gram bij Juventus met hattrick

Juventus heeft zaterdagmiddag in de Serie A een uitoverwinning geboekt op Benevento: 2-4. Paulo Dybala, dinsdag nog de schlemiel in de Champions League tegen Real Madrid, vertolkte een hoofdrol.

Vaste krachten Giorgio Chiellini, Gonzalo Higuaín, Sami Khedira en Gianluigi Buffon kregen rust bij Juventus voor het duel met de hekkensluiter, Dybala stond wel aan de aftrap. De Argentijnse aanvaller pakte woensdag in de kwartfinale van de Champions League een rode kaart voor een schwalbe en een onhandige overtreding en kan daardoor niet in actie komen bij de return tegen Real komende woensdag.

Dybala had wat goed te maken zaterdagmiddag en liet zich in de zestiende minuut voor het eerst zien. Hij kreeg de bal op de punt van het strafschopgebied van Juan Cuadrado en krulde hem fraai in de verre bovenhoek: 0-1. Benevento, dat in dertig competitieduels pas vier keer wist te winnen, beet echter van zich af en kwam in de 24ste minuut op gelijke hoogte via Cheick Diabaté.

Op slag van rust nam Juventus opnieuw de leiding en opnieuw was het Dybala die scoorde. De 24-jarige Argentijn benutte een strafschop na een overtreding op Miralem Pjanic. Weer antwoordde Benevento snel: zes minuten na rust maakte Diabaté de 2-2. Pas een kwartier voor tijd werd het dappere verzet van de thuisploeg verbroken, andermaal via een strafschop. Invaller Higuaín ging makkelijk naar de grond en Dybala schoot eenvoudig raak: 2-3.

Douglas Costa bepaalde de eindstand tien minuten voor tijd nog op 2-4. Juventus vergroot de voorsprong op achtervolger Napoli daardoor naar zeven punten. De Napolitanen spelen zondag een thuiswedstrijd tegen Chievo. Benevento heeft met zeven duels te gaan een achterstand van negen punten op nummer negentien Verona.