Schitterende Napoli-doelpunten verpesten feestavond Giroud

De Italiaanse topper tussen Napoli en AC Milan heeft zondagavond geen winnaar opgeleverd. Milan nam in de eerste helft een 0-2 voorsprong, maar de kampioen knokte zich na de onderbreking terug met twee schitterende doelpunten: 2-2.

© Ziggo Sport
Napoli
Napoli
2 - 2
AC Milan
AC Milan

Tijjani Reijnders begon opnieuw in de basis bij AC Milan, dat na de nederlaag tegen Juventus van vorige week uit was op revanche. Na een kwart wedstrijd had het de voorsprong op Napoli te pakken. Olivier Giroud kopte een voorzet van Christian Pulisic via de doelman binnen. Na een doelpuntendroogte van acht wedstrijden was het eindelijk weer eens raak voor de Franse spits.

Geheel volgens de ketchupflestheorie maakte Giroud er een kleine tien minuten later nog één. Ditmaal kopte hij de bal uit een voorzet van Davide Calabria tegen de touwen. Dat zal vooral bij Matteo Politano zuur hebben aangevuld. Enkele ogenblikken eerder miste hij voor vrijwel open doel dé kans op de gelijkmaker.

Na de tweede treffer stond kampioen Napoli onder flinke druk van AC Milan. Onder anderen Reijnders kreeg een grote kans. Hij schoot vanaf een meter of tien over het doel van Alex Meret.

In de tweede helft nam Politano revanche voor zijn gemiste kans eerder in de wedstrijd. Hij trok naar binnen en schoot snoeihard de aansluitingstreffer binnen (2-1). Een kwartier later zette Giacomo Raspadori Napoli weer op gelijke hoogte door een vrije trap om de muur heen te knallen.

Beide ploegen kregen hierna nog wel hun mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer. Wel werd er vlak voor tijd nog een rode kaart getrokken: Natan van Napoli moest met een tweede gele kaart vroegtijdig richting kleedkamer.

Milan behoudt met het gelijkspel zijn voorsprong van vier punten op Napoli. De ploeg van Stefano Pioli staat nu drie punten achter op koploper Internazionale.