Schitterende kopgoal De Ligt spaarzaam hoogtepunt voor Juventus

Reacties

Net als in november 2019 is Matthijs de Ligt tot scoren gekomen in de Derby della Mole. De verdediger kopte fraai raak tegen Torino, maar kon niet voorkomen dat Juventus voor de tweede keer op rij averij opliep in de Serie A. Het lukt Juventus dus maar niet om de aansluiting te vinden met de topdrie.

Schitterende kopgoal De Ligt spaarzaam hoogtepunt voor Juventus
Juventus
Juventus
1 - 1
Torino
Torino

De Ligt zou het hart van de defensie vormen met Daniele Rugani, maar laatstgenoemde haakte tijdens de warming-up af en werd vervangen door linksback Luca Pellegrini. Alex Sandro schoof door naar het centrum. Torino had in de beginfase het meeste balbezit, maar werd na dertien minuten geklopt bij een hoekschop. De Ligt torende na een voorzet van Juan Cuadrado boven iedereen uit en kopte steenhard raak. Het was zijn zevende doelpunt in Turijnse dienst. Juventus had daarvóór al een keer gewaarschuwd toen Adrien Rabiot naast schoot.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De openingstreffer gaf Juventus duidelijk vertrouwen. De ploeg van Massimiliano Allegri nam het commando over en bleef de rijen achterin gesloten houden. Milinkovic-Savic redde in de eerste helft nog op inzetten van Paulo Dybala en Álvaro Morata, terwijl Torino aan de andere kant niet verder kwam dan twee speldenprikjes van Andrea Belotti. Veelzeggend was dat Torino voor rust maar één schot op doel produceerde.

Er kwam in het eerste kwartier na rust weinig beweging in de wedstrijd. Torino probeerde het een keer via Rolando Mandragora (Wojciech Szczesny redde), terwijl Juventus weinig aanstalten maakte om de marge te verdubbelen. Na 62 minuten viel plots de gelijkmaker: Josip Brekalo snelde langs Cuadrado, gaf voor en zag Belotti met een volley keurig afwerken. De Ligt was niet bij de tegengoal betrokken daar hij het centrum had verlaten om Cuadrado van rugdekking te voorzien.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Torino rook bloed en dwong Juventus tot verdedigen. Op dat moment stond Dybala trouwens al niet meer op het veld, want hij moest zich na 54 minuten laten vervangen met een dijbeenblessure. In laatste half uur creëerde Juventus nauwelijks iets meer. De Ligt won na 83 minuten opnieuw een kopduel bij een hoekschop, maar die bal werd geblokt. Ook Morata en Weston McKennie zagen hun inzetten worden gekraakt. Napoli kan de voorsprong op Juventus maandag tegen Cagliari vergroten naar negen punten.

Serie A

Stand Serie A 2021/2022

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
AC Milan
38
26
8
4
69-31
+38
86
2
Internazionale
38
25
9
4
84-32
+52
84
3
Napoli
38
24
7
7
74-31
+43
79
4
Juventus
38
20
10
8
57-37
+20
70
5
Lazio
38
18
10
10
77-58
+19
64
6
AS Roma
38
18
9
11
59-43
+16
63
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.