Schitterende goal Yaremchuk heerlijke opener van deze interlandperiode

Voor Roman Yaremchuk is de interlandperiode geweldig van start gegaan. De aanvaller van Oekraïne scoorde woensdagmiddag geweldig in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Kazachstan.

Kazachstan
Kazachstan
2 - 2
Oekraïne
Oekraïne

Het duel tussen Kazachstan en Oekraïne zat pas in de tweede minuut, toen Yaremchuk een lastige bal kreeg van ploeggenoot Oleksandr Karavaev. Yaremchuk (die op het afgelopen EK ook nog trefzeker was tegen Nederland) controleerde het leder op de borst, twee keer zelfs, en haalde vervolgens verwoestend uit. Doelman Stas Pokatilov had geen antwoord op de schitterende volley.

Het doelpunt van Yaremchuk was de openingstreffer in een duel dat uiteindelijk in een remise eindigde. Beide ploegen scoorden in blessuretijd: in de 93ste minuut dacht de Oekraïner Danylo Sikan de matchwinner te worden (1-2), maar Ruslan Valiullin voorkwam dat: 2-2.

Oekraïne komt over drie dagen weer in actie in de WK-kwalificatiecyclus. Frankrijk is dan de tegenstander. Op 8 september wordt er door Oekraïne geoefend tegen Tsjechië.