Schitterende goal James Rodríguez is Novakovich en VS te machtig

Colombia heeft in de nacht van donderdag op vrijdag in Florida een oefenzege geboekt op de Verenigde Staten. Iets zuidelijker won Mexico van Costa Rica.

Verenigde Staten
2 - 4
Colombia
Colombia

Ex-Eredivisionisten Davinson Sánchez en Santiago Arias hadden een basisplaats bij Colombia, terwijl voormalig Vitesse-verdediger Matt Miazga aan de aftrap stond bij het gastland. In de 36ste minuut opende de absolute ster van de avond de score. James Rodríguez kapte zich vrij in het strafschopgebied van de VS en krulde de bal vervolgens met veel gevoel in de verre bovenhoek: 0-1.

Via goals van Kellyn Acosta en Bobby Wood draaiden de Amerikanen de score kort na rust volledig om, maar het bleek niet genoeg. Carlos Bacca, Radamel Falcao en Miguel Ángel Borja bezorgden Colombia alsnog de 2-4 overwinning. Daar kon ook Fortuna Sittard-spits Andrija Novakovich geen verandering in brengen. De 22-jarige Amerikaan kwam in de 84ste minuut het veld in voor Julian Green.

Mexico
Mexico
3 - 2
Costa Rica
Costa Rica

PSV'ers Hirving Lozano en Érick Gutiérrez zaten negentig minuten op de reservebank bij Mexico, dat het met een behoorlijk B-elftal opnam tegen Costa Rica. Het ging dan ook niet makkelijk bij de Mexicanen, die tot twee keer toe op achterstand kwamen. Joel Campbell maakte met een duikkopbal de openingstreffer, waarna Víctor Guzmán de stand nog gelijktrok met een mooie volley. Bryan Ruiz bepaalde de ruststand op 1-2 met een rake penalty.

Invallers Henry Martín en Raúl Jiménez bezorgden Mexico in de tweede helft alsnog de overwinning. Dat was alweer even geleden voor de ploeg van trainer Ricardo Ferretti, die zijn vorige vier interlands verloor.