Schepper van Anfield-wonder vertrekt: Klopp noemt Origi een legende

Reacties

Divock Origi vertrekt na vier jaar bij Liverpool. De spits werd nooit een vaste kracht, maar groeide toch uit tot legende op Anfield. Dat kwam vooral door zijn cruciale aandeel in het Wonder van Anfield.

Schepper van Anfield-wonder vertrekt: Klopp noemt Origi een legende
© Pro Shots

Voordat Liverpool een einde maakte aan de jarenlange prijzendroogte in de Premier League, werd eerst een einde gemaakt aan een Champions League-gemis. In 2019 werd het elitetoernooi voor het eerst in bijna vijftien jaar weer eens gewonnen. Zonder Origi was het er nooit van gekomen.

De Belg zal voor altijd verbonden blijven aan 7 mei 2019. In de halve finale van de Champions League moest Liverpool een 0-3 nederlaag tegen Barcelona zien goed te maken en tot overmaat van ramp bleek dat Mohamed Salah en Roberto Firmino niet fit waren voor de returnwedstrijd.

Manager Jürgen Klopp kon weinig anders dan Origi opstellen, maar daar zal de Duitser achteraf gezien nooit spijt van hebben gehad. Origi opende de score op Anfield en tekende – na twee doelpunten van Georginio Wijnaldum – voor het spetterende slotstuk. Uit een korte corner van Trent Alexander-Arnold werkte hij de 4-0 binnen. Het Wonder van Anfield leidde uiteindelijk tot de Champions League-titel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Er was wat onduidelijkheid over de einddatum van het contract van Origi, mede ingegeven door het feit dat Liverpool nooit een jaartal noemt bij contractverlengingen. Klopp maakte vrijdag aan alle onzekerheid een einde door te zeggen dat de Belg vertrekt. 'Ik verwacht dat hij een speciaal ontvangst krijgt', kijkt de Duitser vooruit naar de thuiswedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers.

'Voor mij zal hij altijd een Liverpool-legende blijven', schuift Klopp zijn mening niet onder stoelen of banken. 'Hij is een van de belangrijkste spelers die ik ooit heb gehad, het was een voorrecht om samen te werken met hem. Iedereen van Liverpool houdt van hem, het wordt lastig als hij vertrekt straks.'

Diverse media weten al waar Origi volgend seizoen speelt: AC Milan lijkt de volgende werkgever van Origi te worden. Eerst wacht nog het slot van het seizoen. Liverpool heeft de eindzege in de Premier League niet meer in eigen hand en speelt na het slotduel in de competitie nog de Champions League-finale tegen Real Madrid. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.