Scheldgedrag Vormer gebruikt ter verdediging Vanaken

Reacties

Een fikse straf hangt Hans Vanaken boven het hoofd. Club Brugge wijst in de strafzaak tegen z'n vaste waarde op het gedrag van Ruud Vormer.

Scheldgedrag Vormer gebruikt ter verdediging Vanaken
© Pro Shots
Club Brugge
Club Brugge
3 - 0
AS Eupen
AS Eupen

De Belgische aanklager stelde een schorsing voor van vier duels voor Vanaken naar aanleiding van diens rode kaart tegen AS Eupen. Een 'brutale fout' zorgt voor de helft van de straf, 'misplaatste uitlatingen' aan het adres van de arbiter voor de andere andere helft. 'En dan hebben we al rekening gehouden met verzachtende omstandigheden', zei bondsprocureur Ebe Verhaegen. 'In vijftien vergelijkbare dossiers hebben we een hogere strafmaat gevraagd.'

Club Brugge kan zich niet vinden in de strafmaat, die in de ogen van de regerend kampioen veel te hoog is. Niet alleen ging het om een ongelukkige overtreding, maar ook de opmerkingen waren niet des Vanakens.

'Hij heeft zich ook verontschuldigd voor zijn uitlatingen naar de arbitrage. Vanaken is een voorbeeldprof met 132 wedstrijden zonder een rode kaart', luidde het verweer van de advocaten, die daarbij verwezen naar de taal die door zijn Nederlandse ploeggenoten erin is geslopen. 'Het woord kut behoort niet tot zijn woordenschat, maar het maakt ongetwijfeld deel uit van de Brugse kleedkamer - kijk ook naar het eerdere gescheld van Ruud Vormer.'

Of het verweer effect heeft, zal moeten blijken. In het geval de strafeis wordt gevolgd door de tuchtcommissie, dan komt Vanaken pas op 28 januari in de Brugse derby weer binnen de lijnen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.