Scheids maakt excuses aan Wolves-speler en beaamt miskleun VAR

Reacties

De VAR had moeten ingrijpen na de gemiste penalty van Raúl Jiménez tijdens de Europa League-wedstrijd tussen Wolverhampton Wanderers en Sevilla, maar deed dat niet. Dat is de strekking van een gesprek tussen scheidsrechter Daniele Orsato en Wolves-speler Rúben Neves. Laatstgenoemde kreeg na de nederlaag excuses van de Italiaanse arbiter.

Scheids maakt excuses aan Wolves-speler en beaamt miskleun VAR
© Pro Shots
Wolverhampton Wanderers
Wolverhampton Wanderers
0 - 1
Sevilla
Sevilla

Jiménez mocht al in de dertiende minuut achter de bal gaan staan voor een kans op de openingstreffer na een overtreding op Adama Traoré. In tegenstelling tot zijn eerdere pogingen ging het ditmaal mis voor de spits: zijn inzet werd gekeerd door keeper Yassine Bounou.

Uit de herhaling bleek echter dat Diego Carlos te vroeg was ingelopen. Een belangrijk detail, omdat het de mandekker van Sevilla was die de bal wegkopte voordat Jiménez het doel voor een tweede keer onder vuur kon nemen. Uit beelden is duidelijk te zien dat Carlos in het strafschopgebied stond toen Jiménez de bal nog niet had geschoten, waardoor ingrijpen van de VAR gerechtvaardigd zou zijn.

Dit verhaal kreeg ook Neves te horen na de wedstrijd. Bij beIN Sports vertelde hij over zijn gesprek met Orsato. 'Ik wilde het gewoon weten, omdat het zo'n belangrijk moment in de wedstrijd was. De regels zijn er ook voor een reden. Ik vroeg aan de scheidsrechter of de VAR aan het slapen was en hij zei van wel', aldus een beteuterde Neves.

De misser van Jiménez kwam Wolverhampton uiteindelijk duur te staan, in de slotfase maakte Lucas Ocampos van Sevila de enige treffer van de wedstrijd, waardoor de Spanjaarden zich mogen melden in de halve finale.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.