'Schatrijke Newcastle-eigenaar ook in beeld om Inter over te nemen'

Reacties

In navolging van Newcastle United lijkt ook Internazionale in handen te vallen van het Saoedische investeringsfonds Saudi Arabia Public Investment Fund (PIF). Met de vermeende overname zou volgens International Business Times liefst een miljard dollar gemoeid zijn. De Italiaanse media zijn wat minder stellig.

'Schatrijke Newcastle-eigenaar ook in beeld om Inter over te nemen'
© Pro Shots

IBT schrijft dat de deal al in kannen en kruiken is en dat het papierwerk een dezer dagen op de burelen van de Inter-directie zal belanden. Dat zou betekenen dat de Chinese Suning Holdings Group afstand doet van zijn zeventig procent van de aandelen. Onder leiding van de Chinezen kroonde Inter zich afgelopen seizoen tot landskampioen, maar namen ook de financiële problemen toe.

PIF, dat in oktober Newcastle United al overnam van Mike Ashley, zou flink in de buidel moeten tasten om Steven Zhang te verleiden. Volgens het Amerikaanse medium moet het consortium een miljard dollar, oftewel 884 miljoen euro, overmaken om de rechten in handen te krijgen. Opvallend is dat Suning Holdings Group vorige week nog aankondigde dat de schuldencrisis aan het afnemen is.

Dat neemt niet weg dat de onderneming Inter liever kwijt dan rijk is. De club van Stefan de Vrij en Denzel Dumfries zou maandelijks dertien miljoen euro verlies lijden. Dat noopte Inter om sterren als Romelu Lukaku en Achraf Hakimi van de hand te doen. Andersom wrijft PIF zich in de handen met een nieuwe overname. Het Saoedische investeringsfonds aast op een hoofdrol in de voetbalwereld en zou ook in gesprek zijn om Olympique Marseille over te nemen.

Vlucht naar Los Angeles
Volgens Italiaanse media zijn ook verschillende partijen uit de Verenigde Staten nog in de race om Inter over te nemen. Zo zou Zhang onlangs naar Los Angeles zijn gevlogen om te onderhandelen met de eigenaar van Bridge Sports. Dat PIF een meer dan serieuze kandidaat is voor de overname, staat echter vast.

Serie A

Stand Serie A 2021/2022

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
AC Milan
38
26
8
4
69-31
+38
86
2
Internazionale
38
25
9
4
84-32
+52
84
3
Napoli
38
24
7
7
74-31
+43
79
4
Juventus
38
20
10
8
57-37
+20
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.