Schalke verkiest huren Bastos boven dure optie tot koop

Schalke 04 lijkt voorlopig niet voornemens om Michel Bastos definitief over te nemen. De club uit de Bundesliga is tevreden over de huurling van Olympique Lyon, maar vindt de vraagprijs van de Braziliaan te gortig. Dat liet algemeen directeur Horst Heldt in de Duitse media weten.

Schalke verkiest huren Bastos boven dure optie tot koop

'We willen Bastos nog een jaar huren, dat staat vast', aldus Heldt. De Braziliaan liet echter weten graag definitief de overstap te maken naar Gelsenkirchen. 'Ik heb liever dat Schalke me koopt van Lyon', aldus Bastos tegenover Sport-Bild. 'Ik werk graag langere tijd bij een club.'

De 29-jarige vleugelspeler, die sinds zijn komst in de winter als vervanger van de geblesseerde Ibrahim Afellay basisspeler is en al drie competitietreffers liet aantekenen namens de Königsblauen, kan volgens afspraak tussen Lyon en Schalke voor een bedrag van circa vijf miljoen euro overgenomen worden.

Dat Schalke dat bedrag niet wenst te betalen, heeft waarschijnlijk te maken met de verbintenis van Bastos in Lyon. De linksbenige aanvaller heeft nog een contract dat hem tot de zomer van 2014 bindt aan de Franse topclub. Over ruim een jaar kan Bastos dus gratis de definitieve overstap maken naar Gelsenkirchen.

Bastos, die in het verleden nog uitkwam voor Excelsior, is overigens niet van plan zijn actieve loopbaan in Duitsland af te sluiten. 'Ik wil mijn voetbalcarrière beëindigen in Brazilië', besluit de tienvoudig international van de Goddelijke kanaries.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen