Gross hoopvol gestemd over komst Huntelaar: 'Hij heeft het Schalke-virus'

Reacties

Schalke 04-trainer Christian Gross is vrijdag tijdens zijn persconferentie ingegaan op de interesse in Klaas Jan Huntelaar. De 37-jarige spits beschikt over kwaliteiten die ze in Gelsenkirchen hard nodig hebben.

Gross hoopvol gestemd over komst Huntelaar: 'Hij heeft het Schalke-virus'
© Pro Shots
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt
3 - 1
Schalke 04
Schalke 04

'De wederzijdse interesse is er', vertelde Gross vrijdagochtend. 'Als een speler met deze uitstraling, persoonlijkheid, ervaring en kwaliteit zich nogmaals bij ons zou voegen, dan zou dat voor onze ploeg fantastisch zijn. De wedstrijd van gisteren in Nederland heeft nog maar eens aangetoond, dat hij over kwaliteiten in de afronding beschikt. Hoe goed, hoe fit hij is en of hij drie keer in de week negentig minuten kan spelen, laat ik nog open. Maar met zijn persoonlijkheid zou hij ons enorm goed doen.'

Het is dus duidelijk dat ze Huntelaar bij Schalke graag zien terugkeren, maar ook Gross meldde vrijdag dat er nog niks rond is. De voormalig topscorer van de Bundesliga liet donderdag na zijn succesvolle invalbeurt tegen FC Twente al weten er nog over te moeten nadenken of hij zijn ene grote liefde (Ajax) verlaat voor die andere (Schalke). 'Natuurlijk is het moeilijk. Ik ben er nog niet zó ver uit, dat ik het al kan zeggen. Ik ga er nog een nachtje over slapen', zei de routinier na afloop bij ESPN. 

Volgens Duitse media heeft Schalke al meerdere pogingen gedaan om zijn aanval te versterken, maar kreeg het nul op rekest van Vedad Ibisevic (wiens contract nota bene werd ontbonden) en Mario Mandzukic. De hoop is nu dus gevestigd op Huntelaar. Met twaalf goals is de nummer zeventien van de Bundesliga na Arminia Bielefeld de minst scorende ploeg van Duitsland. Veelzeggend is dat Matthew Hoppe na zijn hattrick tegen 1899 Hoffenheim meteen clubtopscorer is in de Bundesliga, voor Mark Uth (twee goals).

De vraag is of Huntelaar op zijn leeftijd nog kan meekomen in het hoge tempo van de Bundesliga, maar Gross is ervan overtuigd dat The Hunter van waarde zal zijn voor Schalke. 'Deze eventuele transfer zou ons als club waanzinnig goed doen.' En de Zwitser heeft goede hoop. 'Als een speler voor Schalke heeft gespeeld, dan is hij besmet met het Schalke-virus. Hij heeft zelf ook laten weten dat hij graag aan die periode terugdenkt. Ik bespeur dat hij de uitdaging nogmaals wil aangaan en dat verdient het grootste respect.'

Bundesliga

Stand Bundesliga 2020/2021

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
14
Hertha BSC
34
8
11
15
41-52
-11
35
15
Arminia Bielefeld
34
9
8
17
26-52
-26
35
16
1. FC Köln
34
8
9
17
34-60
-26
33
17
Werder Bremen
34
7
10
17
36-57
-21
31
18
Schalke 04
34
3
7
24
25-86
-61
16
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer K. Huntelaar
Meer over K. Huntelaar
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.