Schalke komt op heel bijzondere manier aan 30 miljoen

Reacties

Na de degradatie uit de Bundesliga zal Schalke 04 er alles aan doen om zo snel mogelijk terug te keren op het hoogste niveau in Duitsland. Op een bijzondere manier kan de club in ieder geval aan een boel geld komen.

Schalke komt op heel bijzondere manier aan 30 miljoen
© Pro Shots

Het Duitse Bild pakt zondagochtend uit met de grootse plannen van Schalke, afgelopen seizoen de hekkensluiter in de Bundesliga. De Duitse sportkrant schrijft dat Schalke na de degradatie op een recorddeal afstevent, maar die deal heeft niets te maken met voetballers.

Zoals menig andere club heeft Schalke ook een team in de zogenaamde E-sports en dat team neemt elk jaar deel aan onder andere de League of Legends European Championship. Het computerspel League of Legends is immens populair en teams/spelers die goed presteren op professioneel niveau kunnen serieus geld verdienen tijdens toernooien en competities.

De League of Legends European Championship is een gesloten competitie en Schalke heeft in het verleden een licentie verworven. Bild meldt dat Schalke erover nadenkt om de licentie te verkopen voor een bedrag van liefst dertig miljoen euro. Een zeer welkome financiële opsteker na een zeer moeizaam seizoen. In gesprek met het Duitse persbureau DPA meldt de leiding van het E-sportsteam van Schalke dat de verkoop nog niet officieel is, maar dat er binnen twee weken nieuws volgt.

Schalke is al druk bezig met de selectie van volgend seizoen. Zo werd Simon Terodde, vorig seizoen 24 maal trefzeker in de 2. Bundesliga, al vastgelegd. Ook met AZ deed Schalke zaken: de Duitse club huurt Thomas Ouwejan. Klaas Jan Huntelaar, die afgelopen seizoen degradatie dus niet kon voorkomen, zal komend seizoen niet meer in Gelsenkirchen spelen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.