Huntelaar vertrekt bij Schalke 04

Reacties

Klaas-Jan Huntelaar gaat niet door bij Schalke 04. De club uit Gelsenkirchen kondigt donderdag aan het contract van de 37-jarige spits niet verlengd wordt. Of dit ook het einde van de voetbalcarrière van Huntelaar betekent, is niet bekend.

Huntelaar vertrekt bij Schalke 04
© Pro Shots

Naast Huntelaar vertrekt ook de van Arsenal gehuurde Sead Kolasinac bij Schalke, dat afgelopen seizoen degradeerde uit de Bundesliga. Huntelaar kwam in de winter over van Ajax en hoopte Schalke van de ondergang te redden, maar dat lukte niet. Nu geeft de club aan dat het contract van Huntelaar om financiële redenen niet verlengd kan worden.

'Deze beslissing doet zowel sportief als persoonlijk pijn', zegt directeur sport en communicatie Peter Knäbel op de clubsite. 'Gezien het huidige budget en de samenstelling van de selectie, met alle uitdagingen voor het komende seizoen, zagen we geen alternatief. Zo eerlijk moeten we zijn. We moeten nu beslissingen nemen, er is geen tijd om te wachten.'

Knäbel liet eerder nog weten dat hij graag door wilde met Huntelaar. 'We zoeken naar spelers met wie de fans zich kunnen identificeren, dat is voor ons heel belangrijk.' De directeur wilde Huntelaar snel duidelijkheid geven. 'Klaas-Jan is een grote naam, die verdient dat. We zijn hem heel dankbaar voor de afgelopen zes maanden. Ik weet hoe belangrijk Schalke voor hem is.'

Huntelaar kwam na zijn terugkeer bij Schalke tot negen wedstrijden in de Bundesliga waarin hij twee keer scoorde en één assist gaf.

Bekijk hier al onze video's
Meer Schalke 04
Meer over Schalke 04
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.