Schalke kiest voor voormalig pupil Stevens als nieuwe trainer

Reacties

David Wagner is de nieuwe trainer van Schalke 04. De 47-jarige oud-international van Amerika, die in Duitsland is geboren, neemt na dit seizoen het stokje over van interim-coach Huub Stevens.

Schalke kiest voor voormalig pupil Stevens als nieuwe trainer

Stevens en Wagner zouden elkaar nog moeten kennen, want in het seizoen 1996/97 werkten ze al samen bij Schalke toen de 65-jarige Limburger ook al trainer was in Gelsenkirchen. Na dat succesvolle seizoen vertrok Wagner, hoofdzakelijk reserve in het jaar van de UEFA Cup-winst. Ruim twintig jaar later keert de oud-spits dus terug bij de club als hoofdtrainer.

Het is voor de man die begin dit jaar moest vertrekken bij het inmiddels uit de Premier League gedegradeerde Huddersfield Town de eerste keer dat hij de eindverantwoordelijkheid krijgt over een eerste elftal in Duitsland. Wagner werkte eerder dit decennium al wel bij Borussia Dortmund, nota bene de aartsrivaal van Schalke, maar daar was hij trainer van het tweede elftal.

Wat Wagner sinds zijn komst in november 2015 neerzette bij Huddersfield Town, dat in 2017 onder zijn leiding promoveerde naar de Premier League, is ook in zijn geboorteland niet onopgemerkt gebleven. Zijn naam zong al enige tijd rond als nieuwe trainer van Schalke, dat in maart Domenico Tedesco ontsloeg. Vervolgens zorgde Stevens in een rol als tussenpaus voor handhaving in de Bundesliga.

Wagner krijgt een contract tot medio 2022 en moet Schalke terugbrengen waar het thuishoort: in de top van de Bundesliga. Technisch directeur Jochen Schneider hoopt dat de club onder de nieuwe trainer weer herkenbaar voetbal speelt: met initiatief en in een hoog tempo. Daarnaast wordt Wagner geacht spelers individueel beter te maken en is het een voordeel dat hij de krachtvelden bij Die Königsblauen al kent.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Schalke 04
Meer over Schalke 04
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.