Schalke-beul Lewandowski steelt de show bij Bayern-debuut Coutinho

Reacties

Bayern München heeft zaterdag eenvoudig de eerste zege van het seizoen geboekt. Robert Lewandowski liet Schalke 04 zeker niet voor de eerste keer zien wat hij in huis heeft. Philippe Coutinho en Ivan Perisic maakten als invaller hun debuut. De voor tachtig miljoen euro gekochte Lucas Hernández beleefde als basisspeler zijn Bundesliga-vuurdoop.

Schalke-beul Lewandowski steelt de show bij Bayern-debuut Coutinho
Schalke 04
Schalke 04
0 - 3
Bayern München
Bayern München

In tegenstelling tot wat men bij Bayern gewend is, begon de club met een gelijkspel aan het seizoen. Hertha BSC hield het in de Allianz Arena op 2-2 en dus was Der Rekordmeister erop gebrand om nu wel te winnen. De bezoekers waren vanaf het begin de betere partij. Dat leverde via Lewandowski de eerste grote kans op. Uit een corner torende de Poolse topspits boven iedereen uit. Keeper Alexander Nübel voorkwam de openingstreffer met een fraaie reflex.

De doelman van Schalke werd kort daarna alsnog verslagen. Jonjoe Kenny vloerde Kingsley Coman en scheidsrechter Marco Fritz wees naar de stip. Wie anders dan Lewandowski stuurde Nübel de verkeerde hoek in: 0-1. Pogingen van Thomas Müller en Corentin Tolisso belandden daarna naast het doel, terwijl Omar Mascarell daarvoor al voor het enige wapenfeit van Schalke in de eerste helft had gezorgd met een schot dat door Manuel Neuer naast werd gekeken. De verhoudingen bij rust waren duidelijk met 68 procent balbezit voor Bayern.

Met 0-1 als ruststand was er nog wel hoop voor Schalke, dat dan wel meer moest laten zien in de tweede helft. Aan de dromen leek al snel een einde te worden gemaakt door Lewandowski, die aanlegde voor een vrije trap. Vanaf ongeveer twintig meter afstand schoot de Pool feilloos raak in de linkerhoek: 0-2. Voor Lewandowski betekende het zijn vijftiende Bundesliga-doelpunt tegen Schalke. Alleen Gerd Müller maakte er in zijn carrière meer tegen Die Königsblauen (18).

Debutant Philippe Coutinho in het shirt van Bayern München.
Debutant Philippe Coutinho in het shirt van Bayern München.

Met een verdubbeling van de marge vond Bayern-trainer Niko Kovac het een goed moment om twee nieuwelingen te laten debuteren. Coutinho, gehuurd van Barcelona, en Perisic, gehuurd van Internazionale, kwamen in het veld voor Thomas Müller en Serge Gnabry. Schalke hoopte het daarna nog wel spannend te maken via Daniel Caligiuri, die dicht bij een treffer was, maar ook buitenspel bleek te staan.

Het was wel een startschot voor een offensief van Schalke, dat Bayern even aan het wankelen bracht door het initiatief te nemen. Zo vroeg Guido Burgstaller om een strafschop vanwege vermeend hands van Hernández, maar daar wilde de scheidsrechter niets van weten. Terwijl de bal er voor Schalke niet in wilde, lukte dat aan de andere kant wel bij een uitbraak via Coman. De vleugelspeler vond Lewandowski, voor wie het een koud kunstje was om af te ronden voor alweer zijn vijfde treffer in twee Bundesliga-wedstrijden. De Pool nam tot nu toe de gehele doelpuntenproductie van Bayern in de competitie voor zijn rekening en besliste het duel in Gelsenkirchen.

Bayern staat na twee duels op vier punten in de Bundesliga, twee minder dan Borussia Dortmund, SC Freiburg en Bayer Leverkusen. Zondag kunnen RB Leipzig, VfL Wolfsburg en Eintracht Frankfurt hun perfecte score nog behouden. Schalke heeft pas één punt gepakt.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2019/2020

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
26
4
4
100-32
+68
82
2
Borussia Dortmund
34
21
6
7
84-41
+43
69
3
RB Leipzig
34
18
12
4
81-37
+44
66
4
Borussia Mönchengladbach
34
20
5
9
66-40
+26
65
5
Bayer Leverkusen
34
19
6
9
61-44
+17
63
6
1899 Hoffenheim
34
15
7
12
53-53
0
52
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Schalke 04
Meer over Schalke 04
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.