Schalke 04 zet Stevens nog één keer in het zonnetje

Reacties

Huub Stevens maakt later dit jaar nog een keer zijn opwachting als trainer. Schalke 04 organiseert op 21 mei 2017, exact twintig jaar na de UEFA Cup-winst, een afscheidswedstrijd voor de 63-jarige Limburger.

Schalke 04 zet Stevens nog één keer in het zonnetje

Stevens zette vorig jaar een punt achter zijn actieve loopbaan als coach wegens hartritmestoornissen. Sinds zijn afscheid bij 1899 Hoffenheim is de oud-trainer van Roda JC en PSV nog wel verbonden aan Schalke als adviseur. Die Königsblauen zetten Der Knurrer aus Kerkrade nu nog één keer in het zonnetje.

Stevens krijgt over iets minder dan vier maanden de leiding over het elftal Eurofighter & Friends met legendes uit de ploeg die in 1997 ten koste van Internazionale na penalty's het grootste internationale succes uit de clubhistorie vierden. Mannen als Olaf Thon, Ingo Anderbrügge, Martin Max, Youri Mulder en Mike Büskens hebben hun deelname al toegezegd.

Zij nemen het op tegen de Euro Allstars, een elftal dat zal bestaan uit oude collega's en vrienden van Stevens en spelers van de tegenstanders die Schalke onder zijn leiding versloeg op weg naar de UEFA Cup-winst. Stevens kijkt uit naar het weerzien met alle oude bekenden, zegt hij op de clubwebsite. 'We zullen nog één keer samen op het veld staan. Ik ben trots om hier deel van uit te maken.'

Stevens zou het succes uit zijn eerste seizoen bij Schalke nooit meer evenaren, maar stond nog tot 2002 aan het roer in Gelsenkirchen. In 2001 liep de oud-international op de laatste speeldag op dramatische wijze de titel mis. Wel won hij zowel dat jaar als in 2002 de Duitse beker. Tussen 2011 en 2012 was Stevens ook nog ruim een jaar trainer van Die Knappen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.