Schalke 04 blijft in onzekerheid ondanks goal Huntelaar

Schalke 04 en RB Leipzig hebben zondag gelijkgespeeld. Klaas-Jan Huntelaar tekende voor het doelpunt van de thuisploeg, die nog steeds niet zeker is van handhaving. Leipzig laat na te profiteren van de averij die koploper Bayern München zaterdag opliep.

Schalke 04 - RB Leipzig 1-1
Schalke begon sterk aan de wedstrijd met een goede kans voor Guido Burgstaller, maar nadat de spits naast kopte, werd Leipzig sterker. Dit resulteerde na een kwartier in de openingstreffer. Timo Werner klopte op knappe wijze Benedikt Höwedes in de lucht, met een achterwaartse kopbal promoveerde hij een voorzet van Bernardo tot een doelpunt.

Leipzig bleef de bovenliggende partij, maar Huntelaar deed vlak na rust van zich spreken. Een minuut na de start van de tweede helft was de Nederlandse spits, in zijn vierhonderdste competitieduel in zijn carrière, trefzeker. Huntelaar ontsnapte aan buitenspel, om vervolgens een puntgave voorzet van Daniel Caligiuri al vallend binnen te koppen. Het was zijn 82ste doelpunt in 172 Bundesliga-wedstrijden, alleen in de Eredivisie scoorde Huntelaar vaker (110 keer).

Na de gelijkmaker van de spits drong Leipzig meer aan, maar de verdedigende linie van Die Königsblauen hield, in tegenstelling tot in het duel met Ajax, wel stand. Het is een belangrijk punt voor Schalke, dat elfde staat in de competitie en zes punten voorsprong heeft op FC Augsburg, dat in de degradatiezone staat.

Nummer twee Leipzig laat na om te profiteren van puntenverlies bij koploper Bayern München. De regerend landskampioen speelde zaterdag met 2-2 gelijk tegen FSV Mainz 05, Arjen Robben was in dat duel goed voor een doelpunt en een assist. Omdat Leipzig niet wist te winnen in speelronde dertig, is het verschil tussen de nummer één en twee van de competitie acht punten, met vier wedstrijden te gaan.

SC Freiburg - Bayer Leverkusen 2-1
Promovendus SC Freiburg blijft maar winnen in de Bundesliga. De ploeg keerde dit seizoen als kampioen van de Tweede Bundesliga terug op het hoogste niveau en doet het verrassend goed. Ook Bayer Leverkusen werd verslagen.

Een vroege treffer van Nils Petersen leidde de zege in. Na elf minuten schoot hij raak op aangeven van Mike Frantz. Leverkusen kwam via een rake penalty van Kevin Volland terug in de wedstrijd, maar vlak voor tijd werd Pascal Stenzel de gevierde man: 2-1.

Freiburg staat nu zesde in de Bundesliga, aan het einde van het seizoen levert deze plek plaatsing voor de play-offs van de Europa League op. Leverkusen is met acht punten minder twaalfde en moet naar onderen kijken.