Schaars steunt Lozano: 'Ik vond het geen rode kaart'

Reacties

SC Heerenveen was zondagmiddag met 2-0 te sterk voor PSV. Na afloop was uitblinker Stijn Schaars zeer te spreken over de winstpartij, maar was hij ook kritisch over het optreden van scheidsrechter Kevin Blom.

Schaars steunt Lozano: 'Ik vond het geen rode kaart'

'We waren voetballend echt goed vandaag, we waren ijzersterk aan de bal. Dan zie je dat je ook van PSV kan winnen. Het moet natuurlijk ook een beetje meezitten, die eerste twee ballen die erin vliegen. Dan zit je gelijk op rozen', vertelde de middenvelder na afloop aan FOX Sports.

De 33-jarige routinier zag dat PSV-aanvaller Hirving Lozano al in de eerste helft van het veld werd gestuurd na een overtreding op Denzel Dumfries. 'Volgens mij gleed zijn standbeen weg. Hij wil wel agressief druk zetten, maar hij glijdt weg. Het is wel hard, maar het vooral ongelukkig. Ik vind dat geen rood. We moeten niet gaan miepen met z'n allen. We willen juist goed voetbal hebben, dan is dit gewoon een gele kaart. In het begin laat hij (Kevin Blom, red.) ook alles doorgaan en ineens stuurt hij hem van het veld.'

Schaars was één van de uitblinkers op het veld tegen de Eindhovenaren. 'Fysiek is het geen probleem, maar als je wat ouder bent, dan krijg je sneller last van je enkels en je knieën. Het rennen en de arbeid is geen probleem. Mijn lichaam is een goede auto, maar soms heeft hij een lekke band', besloot Schaars met een glimlach.

Streppel
Ook trainer Jurgen Streppel was in de wolken na de overtuigende overwinning. 'Ik heb geweldige aanvallen gezien en ik denk dat we terecht hebben gewonnen. Ik wil niet arrogant klinken, maar je moet gewoon de 3-0 en 4-0 maken. Maar ik ben erg blij met hoe volwassen we dit hebben uitgespeeld', aldus Streppel, die nog lovende woorden voor Schaars had. 'Hij bepaalde het tempo, hij is een echte veldheer.'

'Nederlaag onthutsend zwak PSV heeft vernederend karakter'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.