Scenario's: Feyenoord heeft strategisch voordeel door wedstrijd in de vooravond

Reacties

Feyenoord is één van de drie ploegen in Poule E die zich dinsdagavond kan verzekeren van een plek bij de laatste zestien van de Champions League. De mannen van Arne Slot krijgen in Rotterdam bezoek van Atlético Madrid, elders in de poule ontvangt Lazio Celtic. De scenario's zijn talrijk.

Scenario's: Feyenoord heeft strategisch voordeel door wedstrijd in de vooravond
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
1 - 3
Atlético Madrid
Atlético Madrid

Voor Atlético, met acht punten koploper in de groep, is het doel helder: winnen in De Kuip betekent een plek bij de laatste zestien. Ook Celtic heeft een opdracht waarvan de formulering een stuk makkelijker is dan de uitvoering: de Schotten moeten winnen en anders liggen ze uit Europa, nog voor de laatste wedstrijd tegen Feyenoord. Het team van Brendan Rodgers staat met één punt onderaan.

Lazio is de nummer twee met zeven punten, eentje meer dan Feyenoord op de derde plek. De ploeg van Maurizio Sarri speelt tegen Celtic en weet dat alleen winst genoeg is om de kaarten in eigen handen te houden. In de laatste ronde moeten ze dan ook winnen bij Atlético om Feyenoord niet de kans te geven om nog te passeren. Als Celtic stunt in het Olimpico, heeft Feyenoord het voordeel dat ze dat al voor de aftrap weten: Lazio – Celtic begint dinsdag om 18.45 uur, Feyenoord – Atlético om 21.00 uur.

Om die tijd weet Feyenoord een stuk beter waar het aan toe is: bij winst van Lazio of een gelijkspel in Rome, is in elk geval zeker dat de landskampioen van Nederland na de winterstop minimaal in de Europa League terugkomt – dan kan Celtic Feyenoord immers niet meer inhalen. Als Celtic wint of gelijkspeelt, kan Feyenoord bovendien over Lazio en Atlético heen naar de koppositie klimmen met een driepunter.

Bij alle scenario's is het goed om een belangrijk voordeel voor Feyenoord toe te lichten: als Slots manschappen op hetzelfde puntentotaal eindigen als Lazio, zal Feyenoord hoger gerangschikt worden dan de Italianen op grond van een iets beter onderling resultaat. In De Kuip werd Feyenoord – Lazio immers 3-1, de return eindigde in 1-0 voor de blauwhemden.

UEFA Champions League

Stand Groep E UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
6
4
2
0
17-6
+11
14
2
Lazio
6
3
1
2
7-7
0
10
3
Feyenoord
6
2
0
4
9-10
-1
6
4
Celtic
6
1
1
4
5-15
-10
4
* Actueel tot en met 8 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.