Scaloni verrast en hint na memorabele zege in Brazilië naar mogelijk vertrek

Reacties

Bondscoach Lionel Scaloni van Argentinië heeft zich na de historische zege op Brazilië op een opvallende wijze uitgesproken over zijn toekomst bij de regerend wereldkampioen. Scaloni hintte naar een vertrek bij La Albiceleste.

Scaloni verrast en hint na memorabele zege in Brazilië naar mogelijk vertrek
© Pro Shots
Brazilië
Brazilië
0 - 1
Argentinië
Argentinië

Argentinië versloeg rivaal Brazilië in de nacht van dinsdag op woensdag in een WK-kwalificatieduel in Rio de Janeiro, maar na afloop ging het lang niet alleen over het resultaat. Ongeregeldheden in Maracanã​​​​​​​ en de opvallende persconferentie van Scaloni hebben voor de nodige opschudding gezorgd.

De bondscoach van Argentinië, sinds 2018 aan het roer en tot eind 2026 onder contract, ging na de zege van de Argentijnen in op zijn toekomst. 'Deze spelers hebben mij en mijn staf heel veel gegeven, maar ik moet nadenken over wat ik ga doen. Het is moeilijk om door te blijven gaan, ook met blijven winnen. De lat ligt heel hoog', zei Scaloni op een persconferentie.

'Dit is geen afscheid, maar voor mij is het echt tijd om goed na te denken. Ik zal het ook bespreken met de bondsvoorzitter en de spelers. Dit elftal heeft gewoon een energieke bondscoach nodig, iemand die goed in zijn vel steekt', aldus de 45-jarige bondscoach. Scaloni leidde Argentinië naar 48 zeges in 66 interlands.

Verrassing
Matchwinner Nicolas Otamendi en teamgenoot Cristian Romero werden verrast door de woorden van de keuzeheer. 'Dit is iets waarover we intern met elkaar moeten gaan praten. We hebben het er nog niet over gehad in de kleedkamer omdat sommige jongens behandeld werden of bij de dopingcontrole zaten', zei Otamendi, die in Maracanã de enige goal maakte.

'We hopen allemaal dat de bondscoach doorgaat, maar wat er nu precies in hem omgaat weten we nog niet', zei Romero. 'We gaan er alles aan doen om hem te overtuigen om aan te blijven. De bondscoach is heel belangrijk voor ons. We hebben een Copa América voor de boeg en ik denk dat hij daar sowieso bij is.' De Copa América is volgend jaar zomer in de Verenigde Staten.

WK Kwal. Zuid-Amerika

Stand WK Kwal. Zuid-Amerika 2026 Canada/Mexico/USA

Zuid-Amerika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Argentinië
6
5
0
1
8-2
+6
15
2
Uruguay
6
4
1
1
13-5
+8
13
3
Colombia
6
3
3
0
6-3
+3
12
4
Venezuela
6
2
3
1
6-3
+3
9
5
Ecuador
6
3
2
1
5-3
+2
8
* Actueel tot en met 22 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.